Φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι πολίτες της ΕΕ μπορεί να έχουν εμβολιαστεί πριν το τέλος Δεκεμβρίου

Φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι πολίτες της ΕΕ μπορεί να έχουν εμβολιαστεί πριν το τέλος Δεκεμβρίου Facebook Twitter
EPA
0

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες μπορεί να έχουν εμβολιαστεί πριν το τέλος Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Μέχρι τώρα η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Υπάρχει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ. Τα εμβόλια είναι σημαντικά αλλά αυτό που μετρά είναι εμβολιασμοί», υπογράμμισε η Φον Ντερ Λάιεν.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και αλυσίδα ψύξης (σ.σ για εμβόλια που πρέπει να διατηρηθούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως της Pfizer στους -75 βαθμούς Κελσίου), κέντρα εμβολιασμού, εκπαίδευση του προσωπικού. Εν ολίγοις τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατομμυρίων δόσεων. Γιατί αυτό είναι το «εισιτήριό» μας για να τελειώσουμε την πανδημία». 

Η πανδημία παραμένει σοβαρή, με σχεδόν 3.000 θανάτους καθημερινά, η Covid-19 ήταν η πρώτη αιτία θανάτου στην ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε η κα Φον ντερ Λάιεν, αναγνωρίζοντας πως σε κάποιες περιοχές, οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι υπερπλήρεις. 

«Τα νοσοκομεία παραμένουν υπό πίεση. Ξέρω ότι οι καταστηματάρχες, οι μπάρμαν, και σερβιτόροι των εστιατορίων θέλουν να αρθούν οι περιορισμοί. Αλλά πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η πρόωρη χαλάρωση θα φέρει το ρίσκο ενός τρίτου κύματος μετά τα Χριστούγεννα».

«Εβδομάδες πριν, είχα πει πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Και ναι, θα είναι πιο ήσυχα. Αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM