«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για κορωνοϊό»- Καφέ στη Ρώμη ζητά από τους πελάτες να μιλούν για άλλα θέματα

«Απαγορεύεται κάθε κουβέντα για κορωνοϊό»- Καφέ στη Ρώμη ζητά από τους πελάτες να μιλούν για άλλα θέματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: απαγορεύεται αυστηρά κάθε συζήτηση για κορωνοϊό, lockdown και ιούς. Σε αυτό το καφέ στη Ρώμη, οι πελάτες πρέπει να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την πανδημία.

Η υπεύθυνη του καταστήματος, Κριστίνα Ματιόλι, έχει τοποθετήσει δύο χειρόγραφες επιγραφές πίσω από το ταμείο του καφέ. Η μία ενημερώνει τους πελάτες ότι απαγορεύεται να κουβεντιάζουν για ό,τι έχει σχέση με τον κορωνοϊό. Η άλλη τους δίνει ιδέες για θέματα συζήτησης, για παράδειγμα τους καλεί να ανοίξουν κουβέντα για την ιστορία ή τον πολιτισμό.

Με αυτό τον τρόπο η 35χρονη ελπίζει ότι θα προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από την πανδημία, ενώ πίνουν τον καφέ τους. «Συζητάμε για το ίδιο πράγμα εδώ και μήνες, οπότε επιλέξαμε να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα», εξήγησε η Ματιόλι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν είναι άρνηση, ούτε υποτιμάμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης. Απλά το θέμα είναι να ξεφύγουμε λίγο», συμπλήρωσε. Οι περισσότεροι πελάτες του καφέ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Ρώμης, υποδέχθηκαν θετικά αυτή την απαγόρευση.

Η Μπρούνα Πιάτσα για παράδειγμα, που πηγαίνει τακτικά εκεί, πιστεύει ότι είναι υπέροχη ιδέα. «Μπουχτίσαμε με τη συζήτηση για τον κορωνοϊό, δεν αντέχουμε άλλο. Όπου πάμε, μιλάμε μόνο για αυτό», είπε η 58χρονη. «Χαίρομαι να συζητάω για οτιδήποτε άλλο. Προτιμώ να μιλήσω για τον καιρό ή για τους διάσημους», συμπλήρωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ήταν μια σοφή πρωτοβουλία, θα έλεγα απαραίτητη», σχολίασε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Τσιοκάρι, επίσης τακτικός πελάτης. «Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς να το συζητάμε», πρόσθεσε.

Κι αν κάποιος κατά λάθος ανοίξει κουβέντα για την πορεία του κορωνοϊού ή ένα πιθανό εμβόλιο; «Δεν υπάρχουν κυρώσεις, απλά τους δείχνω το χαρτί», λέει η Ματιόλι χαμογελώντας και προσθέτει με υπερηφάνεια ότι το παράδειγμά τους το ακολούθησαν και αλλού στην Ιταλία. «Άλλο ένα καφέ στο Τρεντίνο έβαλε παρόμοιες επιγραφές, αλλά ζήτησαν πρώτα την άδειά μας», είπε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM