Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί

Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί Facebook Twitter
GETTY
0

Το Twitter δήλωσε στο Politico.com πως ο προεδρικός λογαριασμός @POTUS θα δοθεί αυτόματα στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη στιγμή που θα ορκιστεί, ανεξάρτητα από το αν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναινεί ή όχι.

Το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς @whitehouse, @VP, @FLOTUS και για μερικούς άλλους επίσημους λογαριασμούς που σχετίζονται με την προεδρία των ΗΠΑ με το Twitter να δηλώνει πως η ομάδα του Τραμπ δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς μετά την ημέρα της ορκωμοσίας.

«Το Twitter προετοιμάζεται ενεργά για να υποστηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter στις 20 Ιανουαρίου 2021», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Twitter Nick Pacilio σε ένα email. «Όπως κάναμε και για την προεδρική μετάβαση το 2017, αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές».

Η παράδοση δεν απαιτεί κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ της απερχόμενης ομάδας Tραμπ και της ομάδας Μπάιντεν, σύμφωνα με την εταιρεία. Όλα τα υπάρχοντα tweet σε αυτούς τους λογαριασμούς θα αρχειοθετηθούν και το Twitter θα μεταφέρει τους λογαριασμούς με μηδενικά tweets στον Λευκό Οίκο και την ομάδα του Μπάιντεν, εκείνη την ημέρα.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να αντιδρά για τη νίκη του Μπάιντεν. Η GSA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας μετάβασης της προεδρίας, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προχωρήσει τη διαδικασία. Αυτό καθυστέρησε την πρόσβαση της ομάδας Μπάιντεν σε οτιδήποτε από το χώρο γραφείου και σε κυβερνητικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μάλιστα τους εμπόδισε να χρησιμοποιήσουν τον τομέα που είναι ο επίσημος ιστότοπος μετάβασης.

Αλλά, ακόμη και αν ο Τραμπ συνεχίσει να αμφισβητεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου, δεν θα έχει πια πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία της προεδρίας. Αν και ο Τραμπ χρησιμοποιεί κυρίως τον προσωπικό του λογαριασμό για να σχολιάζει την πολιτική, την ημέρα ορκωμοσία του νέου προέδρου, ο @realDonaldTrump, θα απωλέσει ως λογαριασμός τις προστασίες που παρέχονται βάσει της πολιτικής για λογαριασμούς «παγκόσμιων ηγετών» του Twitter.

Το Twitter είπε ότι οι εκπρόσωποί του θα συναντηθούν με αξιωματούχους μετάβασης του νέου προέδρου τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νέες διοικήσεις θα χρησιμοποιούν το Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM