Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί

Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί Facebook Twitter
GETTY
0

Το Twitter δήλωσε στο Politico.com πως ο προεδρικός λογαριασμός @POTUS θα δοθεί αυτόματα στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη στιγμή που θα ορκιστεί, ανεξάρτητα από το αν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναινεί ή όχι.

Το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς @whitehouse, @VP, @FLOTUS και για μερικούς άλλους επίσημους λογαριασμούς που σχετίζονται με την προεδρία των ΗΠΑ με το Twitter να δηλώνει πως η ομάδα του Τραμπ δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς μετά την ημέρα της ορκωμοσίας.

«Το Twitter προετοιμάζεται ενεργά για να υποστηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter στις 20 Ιανουαρίου 2021», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Twitter Nick Pacilio σε ένα email. «Όπως κάναμε και για την προεδρική μετάβαση το 2017, αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές».

Η παράδοση δεν απαιτεί κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ της απερχόμενης ομάδας Tραμπ και της ομάδας Μπάιντεν, σύμφωνα με την εταιρεία. Όλα τα υπάρχοντα tweet σε αυτούς τους λογαριασμούς θα αρχειοθετηθούν και το Twitter θα μεταφέρει τους λογαριασμούς με μηδενικά tweets στον Λευκό Οίκο και την ομάδα του Μπάιντεν, εκείνη την ημέρα.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να αντιδρά για τη νίκη του Μπάιντεν. Η GSA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας μετάβασης της προεδρίας, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προχωρήσει τη διαδικασία. Αυτό καθυστέρησε την πρόσβαση της ομάδας Μπάιντεν σε οτιδήποτε από το χώρο γραφείου και σε κυβερνητικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μάλιστα τους εμπόδισε να χρησιμοποιήσουν τον τομέα που είναι ο επίσημος ιστότοπος μετάβασης.

Αλλά, ακόμη και αν ο Τραμπ συνεχίσει να αμφισβητεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου, δεν θα έχει πια πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία της προεδρίας. Αν και ο Τραμπ χρησιμοποιεί κυρίως τον προσωπικό του λογαριασμό για να σχολιάζει την πολιτική, την ημέρα ορκωμοσία του νέου προέδρου, ο @realDonaldTrump, θα απωλέσει ως λογαριασμός τις προστασίες που παρέχονται βάσει της πολιτικής για λογαριασμούς «παγκόσμιων ηγετών» του Twitter.

Το Twitter είπε ότι οι εκπρόσωποί του θα συναντηθούν με αξιωματούχους μετάβασης του νέου προέδρου τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νέες διοικήσεις θα χρησιμοποιούν το Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM