Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί

Τwitter: O Τραμπ δεν θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό @POTUS μόλις ο Μπάιντεν ορκιστεί Facebook Twitter
GETTY
0

Το Twitter δήλωσε στο Politico.com πως ο προεδρικός λογαριασμός @POTUS θα δοθεί αυτόματα στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη στιγμή που θα ορκιστεί, ανεξάρτητα από το αν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναινεί ή όχι.

Το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς @whitehouse, @VP, @FLOTUS και για μερικούς άλλους επίσημους λογαριασμούς που σχετίζονται με την προεδρία των ΗΠΑ με το Twitter να δηλώνει πως η ομάδα του Τραμπ δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς μετά την ημέρα της ορκωμοσίας.

«Το Twitter προετοιμάζεται ενεργά για να υποστηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter στις 20 Ιανουαρίου 2021», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Twitter Nick Pacilio σε ένα email. «Όπως κάναμε και για την προεδρική μετάβαση το 2017, αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές».

Η παράδοση δεν απαιτεί κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ της απερχόμενης ομάδας Tραμπ και της ομάδας Μπάιντεν, σύμφωνα με την εταιρεία. Όλα τα υπάρχοντα tweet σε αυτούς τους λογαριασμούς θα αρχειοθετηθούν και το Twitter θα μεταφέρει τους λογαριασμούς με μηδενικά tweets στον Λευκό Οίκο και την ομάδα του Μπάιντεν, εκείνη την ημέρα.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να αντιδρά για τη νίκη του Μπάιντεν. Η GSA, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας μετάβασης της προεδρίας, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προχωρήσει τη διαδικασία. Αυτό καθυστέρησε την πρόσβαση της ομάδας Μπάιντεν σε οτιδήποτε από το χώρο γραφείου και σε κυβερνητικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μάλιστα τους εμπόδισε να χρησιμοποιήσουν τον τομέα που είναι ο επίσημος ιστότοπος μετάβασης.

Αλλά, ακόμη και αν ο Τραμπ συνεχίσει να αμφισβητεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου, δεν θα έχει πια πρόσβαση σε ένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία της προεδρίας. Αν και ο Τραμπ χρησιμοποιεί κυρίως τον προσωπικό του λογαριασμό για να σχολιάζει την πολιτική, την ημέρα ορκωμοσία του νέου προέδρου, ο @realDonaldTrump, θα απωλέσει ως λογαριασμός τις προστασίες που παρέχονται βάσει της πολιτικής για λογαριασμούς «παγκόσμιων ηγετών» του Twitter.

Το Twitter είπε ότι οι εκπρόσωποί του θα συναντηθούν με αξιωματούχους μετάβασης του νέου προέδρου τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νέες διοικήσεις θα χρησιμοποιούν το Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM