Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ελλάδα θα πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες.

 

Το νέο μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 04:00 το Σάββατο όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός μεταφορών.

 

Από το μέτρο εξαιρούνται η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος.

 

Οι ταξιδιώτες από το Κατάρ, τα ΗΑΕ, το Λάος και τους Νήσους Τερκς και Κάικος δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα.

 

Το Μπαχρέιν, η Χιλή, η Ισλανδία και η Καμπότζη εξαιρούνται επίσης από τους κανόνες αυτοαπομόνωσης, που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) δήλωσε ότι τα στοιχεία έδειξαν «σταθερή αύξηση» σε πρόσφατα αναφερόμενες περιπτώσεις στην Ελλάδα το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, με αύξηση 136% στα νέα κρούσματα με 16.429 συνολικά μεταξύ 5 και 12 Νοεμβρίου, από 6.965 κρούσματα που είχαν καταγραφεί την περίοδο μεταξύ 22 και 29 Οκτωβρίου, αναφέρει το BBC.

 

Πρόσθεσε ότι τα νησιά της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Ρόδου, της Ζακύνθου και της Κω δεν έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες όπως η υπόλοιπη Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπαίνουν στη συγκεκριμένη λίστα που απαιτείται καραντίνα.

 

Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα ξεκινώντας από 200 λίρες ενώ προστιθέμενα τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν έως 6.400 λίρες.

 

Στην Ουαλία, το ταξίδι στο εξωτερικό επιτρέπεται μόνο για άτομα που έχουν εύλογη δικαιολογία.

 

Στη Βόρεια Ιρλανδία, συνιστάται στους ανθρώπους να αποφεύγουν όλα τα περιττά ταξίδια, ενώ η κυβέρνηση της Σκωτίας συμβουλεύει ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Με πληροφορίες του BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr