Ερντογάν: Το συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπάιντεν για τις αμερικανικές εκλογές

Ερντογάν: Το συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπάιντεν για τις αμερικανικές εκλογές Facebook Twitter
Ο Ερντογάν συνεχάρη (τελικά) τον Τζο Μπάιντεν (EPA)
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη αν και με καθυστέρηση τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν επανέλαβε την «αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» την προσεχή περίοδο.

Πρόσθεσε δε ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη.

«Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο απαιτούν να αναπτύξουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση κοινά συμφέροντα και αξίες.

»Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση την προσεχή περίοδο, και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

»Σας συγχαίρω για την επιτυχία και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για την ειρήνη και την ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε στο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM