Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών παραβίασε το lockdown - Αντιδρούν οι πολίτες: «Δυο μέτρα και δύο σταθμά»

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών παραβίασε το lockdown - Αντιδρούν οι πολίτες: «Δυο μέτρα και δύο σταθμά» Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων από τον γαλλικό Τύπο και από χρήστες στα social media, καθώς φαίνεται πως παραβίασε τους κυβερνητικούς κανόνες για το lockdown.

Βάσει των νέων περιορισμών που επιβλήθηκαν για αναχαίτιση της πανδημίας οι πολίτες μπορούν μονάχα να βγουν έξω για να ασκηθούν σε απόσταση έως ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Η εφημερίδα La Voix du Nord και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Νταρμανέν πήγε για τζόκινγκ με τους σωματοφύλακές του την Κυριακή κατά μήκος του καναλιού Ρουμπέ, διανύοντας απόσταση άνω του 1 χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι του στο Τουρκουάν, στη βόρεια Γαλλία.

Ο νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 135 ευρώ για όσους παραβιάζουν τον εν λόγω κανονισμό.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά;», σχολίασε η La Voix du Nord. «Οι απαγορεύσεις είναι για τους πάμπτωχους και μίζερους θνητούς, οι Ολύμπιοι θεοί πάνω από εμάς αποτελούν εξαίρεση», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Ο νόμος δεν εφαρμόζεται στους μαρκησίους», αναφέρει άλλο tweet.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ είπε ότι εάν ο Νταρμανέν «προσάρμοσε» τον κανονισμό, αυτό θα έγινε για λόγους ασφαλείας. «Ο υπουργός Εσωτερικών, όπως όλοι οι υπουργοί, φυσικά και σέβονται τους κανόνες. Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας συχνά ζητούν την προσαρμογή αυτών των κανονισμών», επισήμανε.

Εξάλλου, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει σχετικά, όμως αναφέρθηκε σε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλέστηκε η εφημερίδα La Voix du Nord, η οποία έλεγε πως το τζόκινγκ στο κέντρο της πόλης θα εξέθετε τον υπουργό σε κινδύνους ασφαλείας και ότι η διαδρομή από την περιοχή του καναλιού ήταν ασφαλέστερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM