Έρευνα του FBI για αυτόματες κλήσεις που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν σπίτι την ημέρα των εκλογών

Έρευνα του FBI για αυτόματες κλήσεις που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν σπίτι την ημέρα των εκλογών Facebook Twitter
0

Το FBI κάνει έρευνα για μια σειρά από μυστηριώδεις αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις, που προέτρεπαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αξιωματούχοι έκρουσαν τον «κώδωνα» για τουλάχιστον δύο ξεχωριστές καμπάνιες αυτοματοποιημένων κλήσεων. Ειδικοί που μίλησαν στο Reuters εξέφρασαν προβληματισμό για μία από τις καμπάνιες, που λέει σε ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι, αλλά δεν αναφέρει συγκεκριμένα τις εκλογές.

«Υπάρχει σύγχυση για τη συγκεκριμένη σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε η Τζούλια Πόρτερ, αντιπρόεδρος της RoboKiller, εταιρεία που καταπολεμά το τηλεμάρκετινγκ και τις αυτοματοποιημένες κλήσεις και η οποία παρακολουθεί αυτή την καμπάνια.

Σε ηχητικό αρχείο από τις κλήσεις, που έδωσε η RoboKiller στο Reuters, ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: «Γεια σας. Αυτή είναι μια δοκιμαστική κλήση. Ώρα να μείνετε σπίτι. Μείνετε ασφαλής και μείνετε σπίτι». Η Πόρτερ λέει ότι η κλήση έχει γίνει εκατομμύρια φορές τους τελευταίους 11 μήνες, αλλά σήμερα, Τρίτη, εκτοξεύθηκε στο Νο5 ή Νο6 της λίστας με τα κορυφαία ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα.

Η Πόρτερ δήλωσε πως η εταιρεία της ακόμη συγκεντρώνει στοιχεία για το πόσο έντονη ήταν αυτή η καμπάνια σήμερα, αλλά εκτίμησε ότι «χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι» δέχθηκαν αυτή την κλήση.

Στο Μίσιγκαν υπήρξαν αναφορές για μια άλλη καμπάνια αυτοματοποιημένων κλήσεων, που καλούν τον κόσμο να «ψηφίσει αύριο», με τον ισχυρισμό για δήθεν μεγάλες ουρές. «Προφανώς αυτό είναι ψέμα και είναι μια προσπάθεια να εμποδιστεί η ψηφοφορία. Μην την πατήσετε», έγραψε στο Twitter η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ