Πολωνία: Γυμνές διαμαρτυρίες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο -Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην άμβλωση

Πολωνία: Γυμνές διαμαρτυρίες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο -Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter
EPA
0

Δύο διαδηλωτές έβγαλαν σήμερα τα ρούχα τους μπροστά από το προεδρικό μέγαρο της Πολωνίας, έχοντας ζωγραφίσει στο γυμνό κορμί με υβριστικά συνθήματα, με τις κινητοποιήσεις, που έχουν συνταράξει την Πολωνία μετά την απόφαση δικαστηρίου να απαγορεύσει τις περισσότερες περιπτώσεις αμβλώσεων, να παίρνουν νέα μορφή.

«Η γυμνή διαμαρτυρία σχετίζεται άμεσα με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται με αξιοπρεπή τρόπο», είπε η Γιαντβίγκα, μια ακτιβίστρια που ήταν παρούσα στην κινητοποίηση.

Οι δύο διαδηλωτές, η Άνια Μπιελάβσκα και ο Λούκας Στάνεκ, ζωγράφισαν στα γυμνά σώματά τους βρισιές, προτού κάνουν μια βόλτα στην περιοχή μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, περιστοιχισμένοι από πλήθος φωτογράφων.

«Τους εμπόδισαν να διανύσουν μεγάλη απόσταση, όμως όλο αυτό ήταν συμβολικό», είπε η Γιαντβίγκα. Με τη γύμνια τους, που υποτίθεται ότι είναι προσβλητική δημοσίως, στόχευαν να διαμαρτυρηθούν για τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται στην κοινωνία της Πολωνίας.

«Πολύ συχνά ακούμε δημοσίως ύβρεις, βωμολοχίες και εξύβριση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σε βάρος άλλων ανθρώπων», είπε η Γιαντβίγκα.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM