Η υπεραφθονία ζάχαρης ανάγκασε την βιομηχανία της Ινδίας να ξεκινήσει καμπάνια ώστε να ενθαρρύνει τους Ινδούς να καταναλώνουν περισσότερη. 

 

Η Indian Sugar Mills Association (ISMA) είπε πως θέλει να καταρρίψει τους μύθους περί ζάχαρης και των συνεπειών της στην υγεία. 

 

Κατά μέσο όρο, οι Ινδοί καταναλώνουν περίπου 19 κιλά ετησίως, αισθητά χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ωστόσο, η χώρα είναι γενικά ο μεγαλύτερος καταναλωτής του γλυκαντικού παγκοσμίως. 

 

Η παραγωγή της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% φέτος σε 31 εκατομμύρια τόνους αλλά η κυβέρνηση αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να σταματήσει τις εξαγωγικές επιδοτήσεις με στόχο την εκκαθάριση των πλεονασμάτων.

 

Στο καινούργιο σάιτ της ISMA περιλαμβάνονται σύντομα άρθρα με τίτλους όπως «Φάτε, πιείτε και μείνετε υγιείς: Λίγη ζάχαρη δεν είναι τόσο κακή». 

 

Η online καμπάνια περιλαμβάνει επίσης αναρτήσεις στα social media και workshops, όπου διάσημοι σεφ και σύμβουλοι υγείας συζητούν για τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

 

Επιπλέον παρουσιάζει συνταγές για γλυκά, κατηγορώντας παράλληλα τα τεχνητά γλυκαντικά καθώς, όπως σημειώνει, δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. 

 

«Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη ζάχαρη και την κατανάλωση ζάχαρης χωρίς επιστημονική βάση», σχολίασε ο γραμματέας τροφίμων, Sudhanshu Pandey. 

 

Η καμπάνια ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση συγκριτικά με άλλες χώρες, που προωθούν την μείωση κατανάλωσης ζάχαρης. 

 

Περίπου 5 εκατομμύρια αγρότες στην Ινδία ασχολούνται με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, με εκατομμύρια ακόμη να εργάζονται σε μύλους ή την μεταφορά ζαχαρότευτλων. 

 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επιδοτήσεις για να βοηθά την πώληση ζάχαρης από την Ινδία στο εξωτερικό, προσέγγιση με την οποία διαφωνούν έντονα άλλα κράτη με παραγωγή ζάχαρης. 

 

Ένας άλλος τρόπος να «ξεφορτωθεί» το περίσσευμα ζάχαρης είναι χρησιμοποιώντας την για καύσιμα, μέσω της μετατροπής σε αιθανόλη. 

 

Η ISMA προβλέπει πως η παραγωγή αιθανόλης θα αυξηθεί από 1.9 δισεκατομμύρια λίτρα φέτος σε 3 δισεκατομμύρια το 2021. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr