Η Ινδία ζητά στους πολίτες να τρώνε περισσότερη ζάχαρη λόγω πλεονάσματος

Η Ινδία ζητά στους πολίτες να τρώνε περισσότερη ζάχαρη λόγω πλεονάσματος Facebook Twitter
0

Η υπεραφθονία ζάχαρης ανάγκασε την βιομηχανία της Ινδίας να ξεκινήσει καμπάνια ώστε να ενθαρρύνει τους Ινδούς να καταναλώνουν περισσότερη. 

Η Indian Sugar Mills Association (ISMA) είπε πως θέλει να καταρρίψει τους μύθους περί ζάχαρης και των συνεπειών της στην υγεία. 

Κατά μέσο όρο, οι Ινδοί καταναλώνουν περίπου 19 κιλά ετησίως, αισθητά χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ωστόσο, η χώρα είναι γενικά ο μεγαλύτερος καταναλωτής του γλυκαντικού παγκοσμίως. 

Η παραγωγή της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% φέτος σε 31 εκατομμύρια τόνους αλλά η κυβέρνηση αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να σταματήσει τις εξαγωγικές επιδοτήσεις με στόχο την εκκαθάριση των πλεονασμάτων.

Στο καινούργιο σάιτ της ISMA περιλαμβάνονται σύντομα άρθρα με τίτλους όπως «Φάτε, πιείτε και μείνετε υγιείς: Λίγη ζάχαρη δεν είναι τόσο κακή». 

Η online καμπάνια περιλαμβάνει επίσης αναρτήσεις στα social media και workshops, όπου διάσημοι σεφ και σύμβουλοι υγείας συζητούν για τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

Επιπλέον παρουσιάζει συνταγές για γλυκά, κατηγορώντας παράλληλα τα τεχνητά γλυκαντικά καθώς, όπως σημειώνει, δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. 

«Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη ζάχαρη και την κατανάλωση ζάχαρης χωρίς επιστημονική βάση», σχολίασε ο γραμματέας τροφίμων, Sudhanshu Pandey. 

Η καμπάνια ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση συγκριτικά με άλλες χώρες, που προωθούν την μείωση κατανάλωσης ζάχαρης. 

Περίπου 5 εκατομμύρια αγρότες στην Ινδία ασχολούνται με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, με εκατομμύρια ακόμη να εργάζονται σε μύλους ή την μεταφορά ζαχαρότευτλων. 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επιδοτήσεις για να βοηθά την πώληση ζάχαρης από την Ινδία στο εξωτερικό, προσέγγιση με την οποία διαφωνούν έντονα άλλα κράτη με παραγωγή ζάχαρης. 

Ένας άλλος τρόπος να «ξεφορτωθεί» το περίσσευμα ζάχαρης είναι χρησιμοποιώντας την για καύσιμα, μέσω της μετατροπής σε αιθανόλη. 

Η ISMA προβλέπει πως η παραγωγή αιθανόλης θα αυξηθεί από 1.9 δισεκατομμύρια λίτρα φέτος σε 3 δισεκατομμύρια το 2021. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM