Γαλλία - υπ. Υγείας: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται με κορωνοϊό

Γαλλία - υπ. Υγείας: Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται με κορωνοϊό Facebook Twitter
Κάθε 30 δευτερόλεπτα μολύνεται ένας Παριζιάνος με κορωνοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας (EPA)
0

Ένας Παρίζιάνος μολύνεται με κορωνοϊό κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας κάτοικος του Παρισιού φτάνει στο νοσοκομείο λόγω του ιού, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Olivier Veran.

Ο Veran μιλώντας στο RTL Radio παρέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, Anne Hidalgo για το άνοιγμα μικρών βιβλιοπωλείων και άλλων μικρότερων καταστημάτων με σκοπό να συνεχίσει το εμπόριο και μερική κοινωνική δραστηριότητα παρά το lockdown.

Ο Veran είπε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση ήταν πολύ επικίνδυνη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού μόλυνσης στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά, στα νοσοκομεία του Παρισιού, υπάρχει κάποιος άρρωστος που νοσηλεύεται με  κορωνοϊό. Δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα, υπάρχει ένας Παριζιάνος που έχει μολυνθεί από τον ιό», δήλωσε ο Veran.

«Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τους Γάλλους και το κάνουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

Η Γαλλία ανέφερε ρεκόρ 52.518 νέων κρούσμάτων χθες ενώ ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 416, φτάνοντας συνολικά στους 37.435.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM