Απάτη με το «λυχνάρι του Αλαντίν» - Γιατρός στην Ινδία το πίστεψε και το αγόρασε

Απάτη με το «λυχνάρι του Αλαντίν» - Γιατρός στην Ινδία το πίστεψε και το αγόρασε Facebook Twitter
0

Δυο άντρες συνελήφθησαν στην Ούταρ Πραντές της Ινδίας επειδή φέρεται να εξαπάτησαν έναν γιατρό να αγοράσει ένα «λυχνάρι του Αλαντίν», το οποίο υποσχέθηκαν πως θα του φέρει πλούτη και υγεία. 

Στο πλαίσιο της απάτης, προσποιήθηκαν ακόμη και πως καλούν πνεύματα μέσω του λυχναριού, όπως αναφέρεται στο παραμύθι «Χίλιες και μια νύχτες», σύμφωνα με ινδικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι άντρες φέρεται να ζητούσαν πάνω από 200.000 δολάρια για το λυχνάρι αλλά συμβιβάστηκαν τελικά σε μια πληρωμή 41.600 δολαρίων. Ο γιατρός κατήγγειλε το γεγονός στην τοπική αστυνομία, νωρίτερα μες στην εβδομάδα. 

Απάτη με το «λυχνάρι του Αλαντίν» - Γιατρός στην Ινδία το πίστεψε και το αγόρασε Facebook Twitter

Στην καταγγελία, που επικαλείται το NDTV, είπε πως συνάντησε τους δυο άντρες όταν ξεκίνησε να κουράρει μια γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η μητέρα τους. 

«Σταδιακά άρχισαν να μου λένε για έναν γέροντα που υποστήριζαν ότι επισκέπτεται επίσης το σπίτι τους. Ξεκίνησαν να μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και μου ζητούσαν να τον συναντήσω», είπε ο γιατρός, που στη συνέχεια συνάντηση τον άντρα «ο οποίος έδειχνε να κάνει τέτοιου είδους τελετουργικά». 

Ο γιατρός φέρεται να δήλωσε ακόμη πως «στη διάρκεια μια επίσκεψης εμφανίστηκε όντως ο "Αλαντίν" μπροστά μου» και πολύ αργότερα κατάλαβε πως ένας από τους κατηγορούμενους είχε ντυθεί ως τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. 

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ύποπτοι προσποιήθηκαν ότι καλούν ένα τζίνι για να πείσουν τον γιατρό για την αυθεντικότητα του λυχναριού. 

Οι άντρες του πρόσφεραν τελικά το λυχνάρι, υποσχόμενοι πως θα φέρει «πλούτη, υγεία και καλή τύχη», έναντι 15.000.000 ινδικών ρουπίων (περίπου 200.000 δολάρια) αλλά συμβιβάστηκαν στις 33.100 ρουπίες (41.584 δολάρια).

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM