Απίστευτο μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε στους δρόμους γύρω από το Παρίσι- όπως και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας- λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το νέο lockdown στη Γαλλία.

 

Οι Γάλλοι έσπευσαν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ για να προετοιμαστούν για τον νέο «εγκλεισμό», που θα κρατήσει τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ το βράδυ της Πέμπτης καταγράφηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες πόλεις.

 

Μάλιστα, ιδιαίτερα μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα- ρεκόρ, με κίνηση 706 χιλιομέτρων στους δρόμους. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 525 χιλιόμετρα και είχε καταγραφεί το ίδιο διάστημα το 2019- στο τέλος της αργίας για τη γιορτή των Αγίων Πάντων στη Γαλλία- σύμφωνα με τη Le Parisien.

 


Πολλοί Παριζιάνοι επέλεξαν να φύγουν για τα εξοχικά τους, προκειμένου να περάσουν εκεί το lockdown. Άλλοι, επέστρεφαν στις πόλεις από τις διακοπές λόγω αργίας. Πέρα από την κίνηση στους δρόμους, οι πολίτες γέμισαν καρότσια στα σούπερ μάρκετ, ενώ άλλοι έκαναν ουρές έξω από τα κομμωτήρια, για να προετοιμαστούν για τον νέο εγκλεισμό.

 

Η Γαλλία χθες ανακοίνωσε 47.637 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 250 θανάτους. Με βάση τα μέτρα του νέου lockdown, οι Γάλλοι θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τα απαραίτητα, για ιατρικούς λόγους ή για να πάνε στη δουλειά τους. Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά, αλλά η τηλεκπαίδευση θα επιστρέψει στα πανεπιστήμια και η τηλεργασία θα επεκταθεί στο μέγιστο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατόν.

 

Μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια κλείνουν, ενώ ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, συνεργείων αυτοκινήτων, καθαριστηρίων και καταστημάτων οπτικών. Η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο με ειδικό έγγραφο. Τα ξενοδοχεία θα μείνουν ανοιχτά, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr