Κόκορας σκότωσε αστυνομικό σε παράνομη κοκορομαχία

Κόκορας σκότωσε αστυνομικό σε παράνομη κοκορομαχία Facebook Twitter
0

Ένας αστυνομικός στις Φιλιππίνες σκοτώθηκε από κόκορα κατά τη διάρκεια επέμβασης των αρχών σε παράνομη κοκορομαχία στην επαρχία της Βόρειας Σαμάρ.

Ο υπολοχαγός Κριστίν Μπόλοκ χτυπήθηκε από τις λεπίδες που συνδέονται στα πόδια των πτηνών που συμμετέχουν στην βάρβαρη αυτή μάχη, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες. Η λεπίδα πέτυχε τον αριστερό μηρό του, κόβοντας τη μηριαία αρτηρία του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός.

Οι κοκορομαχίες είχαν απαγορευτεί εδώ και καιρό στην περιοχή ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Πριν από την πανδημία, επιτρεπόταν μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους τις Κυριακές και τις νόμιμες αργίες, καθώς και κατά τις τοπικές γιορτές που διαρκούν το πολύ τρεις ημέρες, σύμφωνα με το κυβερνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Philippine News Agency (PNA).

Ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ήταν ένα «ατυχές συμβάν» και πως ήταν η πρώτη φορά στην 25ετή του θητεία που κάτι τέτοιο είχε συμβεί. Οι κοκορομαχίες είναι δημοφιλείς στις Φιλιππίνες, προσελκύοντας συνήθως μεγάλα πλήθη που στοιχηματίζουν στο αποτέλεσμα των αγώνων μεταξύ των πτηνών στα πόδια των οποίων προσαρμόζονται κοφτερές λεπίδες και ξυράφια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ