«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο

«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο Facebook Twitter
0

Το περιοδικό Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, σχετικά με τον ακραίο ισλαμισμό. 

Στο νέο του τεύχος, το σατιρικό περιοδικό καταπιάνεται με τον Τούρκο Πρόεδρο στην γελοιογραφία του εξωφύλλου.

Σε αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να σηκώνει το ρούχο μιας γυναίκας που φορά μπούρκα και όταν αντικρίζει το γυμνό κορμί της αναφωνεί «Ωωω, ο Προφήτης!». Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

«Ωωω, ο Προφήτης!»: Το Charlie Hebdo διακωμωδεί τον Ερντογάν στο εξώφυλλο Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση επέδειξε μία σπάνια ενότητα σήμερα καταδικάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, αποκαλώντας τα σχόλιά του «αρρωστημένη ρητορική» που θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει παγκόσμια ρήξη.

Τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο σύμμαχός του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Καλό Κόμμα (Iyi), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως τα σχόλια του Μακρόν θα μπορούσαν να προκαλέσουν «καταστροφικές συγκρούσεις» μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής πίστης. 


Το κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) ήταν το μόνο που δεν συμμετείχε στην έκδοση της κοινής δήλωσης.

Η διαμάχη μεταξύ Άγκυρας και Παρισιού ακολουθεί την επίθεση έξω από γαλλικό σχολείο τη 16η Οκτωβρίου, όπου ένας νεαρός τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε τον Σαμιέλ Πατί, έναν καθηγητή που είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Τα σκίτσα εκτέθηκαν στη Γαλλία στο πλαίσιο αλληλεγγύης και ο Μακρόν δήλωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες να σταματήσει τα συντηρητικά πιστεύω του Ισλάμ να επιβληθούν των γαλλικών αξιών, προκαλώντας την οργή των μουσουλμανικών χωρών.

«Με τις απερίσκεπτες ενέργειές του υπό το πρόσχημα της "στήριξης της ελευθερίας της έκφρασης", (ο Μακρόν) πυροδοτεί μια σύγκρουση, μια ρήξη, οι παγκόσμιες επιπτώσεις της οποίας μπορούν να επηρεάσουν βαθιά και αρνητικά τους ανθρώπους κάθε πίστης», τονίζουν τα τέσσερα κόμματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM