Οι σοροί επτά ανθρώπων βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ με λίπασμα που έφτασε στην Παραγουάη, σε φορτίο που έφυγε από τη Σερβία πριν από τρεις μήνες.

 

Το κοντέινερ αναχώρησε από τη Σερβία στις 21 Ιουλίου και έφτασε, μέσω της Αργεντινής, σε λιμάνι της Παραγουάης αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σαλδιβάρ. Οι σοροί εντοπίστηκαν την Παρασκευή, όταν οι διαχειριστές της εταιρείας που αγόρασε το προϊόν άνοιξαν το κοντέινερ.

 

Οι νεκροί ήταν όλοι ενήλικες και φαίνεται πως ήταν λαθρεπιβάτες. Οι δύο είχαν πάνω τους έγγραφα που δείχνουν ότι ήταν Μαροκινοί. Επίσης βρέθηκε μία απόδειξη από σερβική εταιρεία ταξί, κάτι που δείχνει ότι μπήκαν στο κοντέινερ στη Σερβία.

 

«Υποθέτουμε ότι έφτασαν εκεί από τη χώρα καταγωγής τους και σχεδίαζαν να ταξιδέψουν σε κοντινότερο προορισμό, αλλά δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επιβίωσαν του ταξιδιού», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας. Μαζί τους είχαν προμήθειες- μπισκότα, εμφιαλωμένο νερό και κονσέρβες- αλλά αυτές επαρκούσαν για 72 ώρες, συμπλήρωσε.

 

Η αστυνομία βρήκε και τσάντες με ρούχα, όπως και ένα άνοιγμα για αέρα, στο σημείο του κοντέινερ που βρέθηκαν οι σοροί. «Είναι σε προχωρημένη σήψη. Είναι μόνο μαλλιά και οστά», περιέγραψε ο εισαγγελέας.

 

Τώρα, οι αρχές της Παραγουάης θα εξετάσουν την διαδρομή του φορτίου, όπως και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν πάνω στους νεκρούς. Παράλληλα, θα είναι σε επικοινωνία με το Μαρόκο και τη Σερβία, για την ταυτοποίησή τους.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr