Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί έξω από το προξενείο του Πακιστάν- Ποδοπατήθηκαν για μια βίζα

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί έξω από το προξενείο του Πακιστάν- Ποδοπατήθηκαν για μια βίζα Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, όταν ποδοπατήθηκαν σε ανοιχτό χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν βίζα από το προξενείο του Πακιστάν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 11 γυναίκες, ενώ περισσότεροι από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Reuters εκτιμάται ότι 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτό χώρο, που συνήθως χρησιμοποιείται ως γήπεδο ή για δημόσιες συγκεντρώσεις, έξω από το προξενείο του Πακιστάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ. Τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για «δεκάδες χιλιάδες» συγκεντρωμένους. 

Οι συγκεντρωμένοι ήλπιζαν να κάνουν αίτηση για βίζα, αλλά κάποια στιγμή άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, κάτι που οδήγησε στο ποδοπάτημα, δήλωσε Αφγανός αξιωματούχος.

«Στεκόμουν στην ουρά όλη τη νύχτα, αλλά κάποια στιγμή οι άνθρωποι άρχισαν να θυμώνουν και να σπρώχνουν. Πολλοί από εμάς πέσαμε στο έδαφος», δήλωσε στο Reuters ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Οι αρχές του Πακιστάν είχαν σταματήσει να χορηγούν βίζα στους Αφγανούς τους τελευταίους επτά μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώθηκαν τόσο πολλοί στην Τζαλαλαμπάντ, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στο Πακιστάν.

Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το συμβάν, με ανακοίνωση, ενώ αξιωματούχοι της ανέφεραν πως οι αρχές του Αφγανιστάν είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ