ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ευρώπη και Βόρεια Αμερική πρέπει να επιμείνουν στα μέτρα - «Κάντε το όπως η Ασία»

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Ευρώπη και Βόρεια Αμερική πρέπει να επιμείνουν στα μέτρα - «Κάντε το όπως η Ασία» Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ασιατικών κρατών εμμένοντας στα μέτρα κατά της Covid-19 και θέτοντας σε καραντίνα οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, είπε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η περιοχή της Ευρώπης του ΠΟΥ, που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία, κατέγραψε 8.500 θανάτους την περασμένη εβδομάδα και οι μισές από τις χώρες βλέπουν αύξηση 50% των κρουσμάτων, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος επιστήμονας του ΠΟΥ για τη διαχείριση εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τους τελευταίους μήνες, οι αρχές στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα μείωσαν τη διασπορά ανιχνεύοντας τα κρούσματα, απομονώνοντάς τα και επιβάλλοντας καραντίνα στις επαφές τους, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Οι πληθυσμοί τους επέδειξαν «υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης» στις κυβερνήσεις τους, που διατήρησαν τα μέτρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Με άλλα λόγια, πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού και την ξεπέρασαν και συνέχισαν να τρέχουν, διότι γνώριζαν ότι ο αγώνας δεν είχε τελειώσει, η γραμμή του τερματισμού ήταν εσφαλμένη. Πάρα πολλές χώρες όρισαν μια φανταστική γραμμή τερματισμού και όταν την πέρασαν, αυτό ενδεχομένως να επιβράδυνε ορισμένες από τις ενέργειές τους», σημείωσε ο Ράιαν.

«Οι χώρες στην Ασία, τη νότια Ασία, τον δυτικό Ειρηνικό, που, κατά την άποψή μου, ήταν επιτυχημένες, συνέχισαν αυτές τις ενέργειες-κλειδιά», πρόσθεσε.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προέτρεψε τις αρχές να επιμείνουν στη μάχη εναντίον του ιού, που έχει προσβάλει 40 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει σκοτώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει κόπωση, όμως ο ιός έδειξε ότι όταν στρέφουμε αλλού το βλέμμα μας, μπορεί να εκτιναχθεί ξανά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να απειλήσει νοσοκομεία και συστήματα υγείας», προειδοποίησε ο Τέντρος.

Με πληροφορίες από Reuters/ AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM