300 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη

300 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη μετά την έναρξη της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ εκστρατείας για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη βόρεια ιρακινή πόλη τον Οκτώβριο, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκτοπισμένοι αυτή τη στιγμή φθάνει τις 302.400, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Συντονιστή του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις στο Ιράκ.

 

Ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από έναν συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχει ανακαταλάβει τις περισσότερες περιοχές της Μοσούλης, του τελευταίου μεγάλου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και της πόλης όπου ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ανακήρυξε χαλιφάτο πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

 

Τώρα μάχονται για να ανακαταλάβουν το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος αλλά ο απολογισμός των θανάτων αμάχων έχει αυξηθεί στην πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη, όπου οι μαχητές αναμιγνύονται με τους κατοίκους.

 

Περισσότεροι άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν την πόλη για να γλιτώσουν από τις μάχες και οι καταυλισμοί για τους εκτοπισμένους βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης επεκτείνονται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM