Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά- Οργή και έρευνα από τον δήμο

Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά- Οργή και έρευνα από τον δήμο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αστυνομίας να σκοτώσει μια οικογένεια αγριογούρουνων που είχαν βρει καταφύγιο σε παιδική χαρά στη Ρώμη.

Τα παιδιά που παίζουν στον συγκεκριμένο χώρο είχαν αγαπήσει τα ζώα και όταν η αστυνομία έκλεισε την παιδική χαρά την Πέμπτη, αρκετά ήταν αυτά που πήγαν να ταΐσουν τα αγριογούρουνα, από τον φράχτη.

Πρόκειται για ένα θηλυκό αγριογούρουνο και τα έξι μικρά του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στην περιφραγμένη παιδική χαρά, κοντά στο Βατικανό. Την περασμένη Παρασκευή, γονείς και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ένωσαν τις δυνάμεις τους, κάνοντας διαμαρτυρία έξω από την παιδική χαρά.

Ρώμη: Η αστυνομία σκότωσε αγριογούρουνα σε παιδική χαρά- Οργή και έρευνα από τον δήμο Facebook Twitter
Τα αγριογούρουνα είχαν βρει καταφύγιο στην παιδική χαρά (Πηγή φωτό Times)

Όμως, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν αυτό που ακολούθησε: τα αγριογούρουνα αρχικά χτυπήθηκαν με βέλη με ηρεμιστικό και στη συνέχεια τους έκαναν ευθανασία, προτού τα απομακρύνουν από εκεί. «Δολοφόνοι», φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, ενώ άλλοι έκλαιγαν.

«Ήταν εν ψυχρώ εκτέλεση που δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε η Μιτσέλα Μπραμπίλια, βουλευτής του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia και επικεφαλής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων. Η ίδια ανέφερε ότι πρότεινε μια αναίμακτη λύση και πως προσφέρθηκε «να πιάσουμε, να μεταφέρουμε και να φιλοξενήσουμε τα ζώα».

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, υποσχέθηκε ότι θα γίνει έρευνα για το περιστατικό. Στόχος να διαπιστωθεί γιατί ελήφθη η απόφαση για τη θανάτωση των ζώων και αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο. Η γερουσιαστής Λορεντάνα ντε Πέτρις δήλωσε ότι θα πάει το ζήτημα στο κοινοβούλιο.

Η Καμίλα ντελ Μπάλζο, μητέρα στην περιοχή, δήλωσε ότι η θανάτωση των ζώων μετέτρεψε την παιδική χαρά από τόπο διασκέδασης σε «τόπο θανάτου, βίας και πάνω από όλα έλλειψης συμπόνιας». Ο 8χρονος γιος της, Τίτο, κλαίγοντας συμπλήρωσε: «Δεν υπήρχε λόγος να τα σκοτώσουν».

Με πληροφορίες από Times, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM