Νέα Υόρκη: Ετοίμαζαν γαμήλια τελετή με 10.000 προσκεκλημένους - Τους «έκοψαν» οι αρχές

Νέα Υόρκη: Ετοίμαζαν γαμήλια τελετή με 10.000 προσκεκλημένους - Τους «έκοψαν» οι αρχές Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Οι αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν μια γαμήλια τελετή στην πολιτεία, όταν πληροφορήθηκαν ότι ήταν καλεσμένα 10.000 άτομα, αγνοώντας τα μέτρα για την πανδημία κορωνοϊού.


Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρόκλαντ ενημέρωσε τις αρχές για τη γιγαντιαία γαμήλια τελετή που προβλεπόταν να γίνει αύριο Δευτέρα στο Ουίλιαμσμπεργκ, τομέα της κομητείας όπου δεν έχει καταγραφεί έξαρση του κορωνοϊού.

«Μας είπαν ότι θα γινόταν αυτό. Κάναμε έρευνα και διαπιστώσαμε ότι θα μπορούσε να είναι αληθές. Σχεδιαζόταν ένας γάμος με χιλιάδες προσκεκλημένους που θα παραβίαζε τους κανόνες για τις δημόσιες συναθροίσεις», είπε ο Άντριου Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Γκάρβι, σύμβουλο του Κουόμο, «πάνω από 10.000 άνθρωποι σχεδίαζαν να παρευρεθούν» στην τέλεση του γάμου. «Ακούστε, μπορείτε να παντρευτείτε, αλλά δεν μπορείτε να προσκαλείτε χίλιους ανθρώπους στον γάμο σας. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε, στο τέλος της ημέρας. Θα σας έρθει και φτηνότερα!», χαριτολόγησε ο κυβερνήτης.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, επρόκειτο για γάμο ορθόδοξων εβραίων, κοινότητας που πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε έντονα εναντίον των μέτρων σε τοπικό επίπεδο στη Νέα Υόρκη για την καταπολέμηση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.


Οι περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξάνονται ξανά στη Νέα Υόρκη και στα προάστιά της, κυρίως σε συνοικίες όπου ζουν πολλοί ορθόδοξοι εβραίοι, με ορισμένους εξ αυτών να κατηγορούν τις αρχές ότι τους στιγματίζουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Άντριου Κουόμο έδωσε εντολή να κλείσουν εταιρείες η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη μέχρι το τέλος του μήνα και περιόρισε τον αριθμό των πιστών που προσέρχονται στους χώρους λατρείας στις συνοικίες αυτές σε δέκα ανθρώπους. Τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους.


Ο κυβερνήτης διαβεβαίωσε χθες Σάββατο ότι τα μέτρα φέρνουν ήδη αποτελέσματα. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελούσε επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού την άνοιξη. Η μητρόπολη της Νέας Υόρκης μετρά 23.800 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Οι αρχές κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση μόνο αφού επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς.

Ο κυβερνήτης Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξουν ξανά από την 23η Οκτωβρίου οι κινηματογράφοι στις ζώνες όπου το ποσοστό των θετικών τεστ είναι κάτω από το 2%, αλλά θα υποχρεούνται να έχουν μέγιστο επίπεδο προσέλευσης που δεν θα ξεπερνά το 25% της χωρητικότητάς τους, ή τους πενήντα θεατές ανά αίθουσα προβολής.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM