Τρία μοναδικά, εκθεσιακά concept cars της Alfa Romeo από τη μακρινή δεκαετία του '50, θα τεθούν σε δημοπρασία εκατομμυρίων για λίγους, από τον οίκο Sotheby's, στη Νέα Υόρκη.  

 

Δημιουργήματα του κορυφαίου Ιταλού σχεδιαστή Franco Scaglione, οι B.A.T 5,7 και 9 είχαν παρουσιαστεί σε εκθέσεις του 1953, 1954 και 1955 αντίστοιχα, με τις φουτουριστικές για την εποχή καμπύλες να παραπέμπουν σε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας για το μέλλον. 

 

 

 

Η Alfa Romeo B.A.T. 5, που εκτέθηκε πρώτη φορά το 1953
Η Alfa Romeo B.A.T. 5, που εκτέθηκε πρώτη φορά το 1953

 

 

 

Η B.A.T. 7, του 1954
Η B.A.T. 7, του 1954

 

 

 

Τα συλλεκτικά αυτοκίνητα θεωρούνται από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και θα πωληθούν ως αδιαίρετη τριάδα από τον Sotheby's που εκτιμά πως θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. 

 

Όταν η Alfa Romeo έφτιαξε τις B.A.T «έσπασε το καλούπι» και τα εντυπωσιακά οχήματα παρέμειναν μοναδικά της σειράς τους, σε μία εποχή που οι χωμάτινοι, σε μεγάλο βαθμό, δρόμοι, είχαν αρχίσει να γεμίζουν από πολύ πιο απλά, λιτά, φτηνότερα αυτοκίνητα. 

 

Η B.A.T. 9 Silver
Η B.A.T. 9 Silver

 

 

 

Οι τρεις Alfa Romea είχαν πωληθεί σε διαφορετικούς αγοραστές και μόνο μετά την έκθεση Concours d'Elegance του 1989, αγοράστηκαν όλες μαζί και «επανενώθηκαν» στο πολυτελές γκαράζ ενός και μόνο συλλέκτη. 

 

Ακόμα κι αν επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες του οίκου Sotheby's και πωληθούν για 20 εκατομμύρια δολάρια, δεν θα ξεπεράσουν το ρεκόρ που είχε σημειωθεί στον πλειστηριασμό μιας Ferrari 250 GTO του 1962, που το 2018 είχε πωληθεί από τον Sotheby's έναντι 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων, πετυχαίνοντας ένα άσπαστο μέχρι σήμερα, παγκόσμιο ρεκόρ. Η θρυλική GTO είχε κερδίσει το Ιταλικό πρωτάθλημα GT του 1962.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr