H Γαλλία θα απαγορεύσει τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, τσίρκο και φάρμες γούνας

H Γαλλία θα απαγορεύσει τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, τσίρκο και φάρμες γούνας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Γαλλία θα απαγορεύσει την χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, θαλάσσια πάρκα και «φάρμες» γουναράδων, που κρατούν αυτά τα ζώα στην αιχμαλωσία, κάτω από συχνά κακές συνθήκες με σκοπό το κέρδος. 

Σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός Περιβαλλοντικής Μετάβασης Μπάρμπαρα Πομπίλι ανακοίνωσε πως σταδιακά θα απαγορευτεί η χρήση άγριων ζώων σε περιπλανώμενα τσίρκα, η διατήρηση φαλαινών και δελφινιών σε θαλάσσια πάρκα και η εκτροφή μινκ σε «φάρμες γούνας». 

Τίγρεις, λιοντάρια, αρκούδες, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα δεν θα επιτρέπονται σε τσίρκα όπως είπε η Πομπίλι που τοποθέτησε την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης «μέσα στα επόμενα χρόνια». Αντίθετα άμεση ισχύ θα έχει η απαγόρευση νέων παραλαβών δελφινιών και φαλαινών-δολοφόνων από τα θαλάσσια πάρκα. 

«Ήρθε η στιγμή να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στη σχέση μας με αυτά τα ζώα», είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η ζωή αυτών των πλασμάτων είναι προτεραιότητα. Όσο για την εκτροφή μινκ, απάντησε πως το καθολικό «στοπ» θα μπει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την εξεύρεση άλλης εργασίας για όσους εργάζονται σήμερα σε τσίρκα και θαλάσσια πάρκα. «Αυτή η μετάβαση θα απλωθεί σε βάθος ετών, επειδή θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων», είπε η Πομπίλι.

Ωστόσο η απαγόρευση αυτή δεν θα αλλάξει τίποτα για όσα ζώα βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους. 

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM