Charlie Hebdo: Για «ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο ο Γάλλος ΥΠΕΣ

Charlie Hebdo: Για «ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο ο Γάλλος ΥΠΕΣ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την εισαγγελία, αναφέρουν ότι ο 18χρονος κύριος ύποπτος φέρεται να δήλωσε ότι αφορμή για τη νέα επίθεση στο Charlie Hebdo ήταν η εκ νέου δημοσίευση των γελοιογραφιών του Μωάμεθ

Μια μέρα μετά την επίθεση με μαχαίρι, ενός πιθανότατα 18χρονου Πακιστανού, έξω από τα πρώην γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, εναντίον δύο δημοσιογράφων με αποτέλεσμα των βαρύ τραυματισμό τους, οι γαλλικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από την γαλλική εισαγγελία, ο 18χρονος κύριος ύποπτος φέρεται να δήλωσε ότι αφορμή για την επίθεση ήταν η εκ νέου δημοσίευση των γελοιογραφιών του Μωάμεθ.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για «μια ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε χθες βράδυ ο υπουργός εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, χρησιμοποιώντας χωρίς δισταγμό τον όρο ισλαμιστική, όρο που συχνά άλλοι πολιτικοί αποφεύγουν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutsche Welle. 

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η Γαλλία είναι πάντα σε κατάσταση πολέμου κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Αποδέχθηκε επίσης ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο, όπου εδώ και δεκαήμερο εκδικάζεται η υπόθεση της τραγωδίας του Charlie Hebdo, είχε υποτιμηθεί η ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή γύρω από τα πρώην γραφεία του σατυρικού περιοδικού.

Σήμερα η νέα του διεύθυνση κρατείται μυστική. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα ενισχύσει άμεσα την επαγρύπνηση και σε άλλους τόπους όπως το μουσικοθέατρο «Μπατακλάν» ή ακόμα και τις συναγωγές, όπου μάλιστα Κυριακή και Δευτέρα έχουν τη μεγάλη εθνική εορτή «Γιόν Κιπούρ» της «Μεγάλης Συγχώρεσης».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle έχει φουντώσει η κριτική γύρω από τη συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντι στο δράστη, που έφθασε στη Γαλλία χωρίς χαρτιά τον Αύγουστο του 2018. Δήλωσε πακιστανός ανήλικος, κάτι που το συμβούλιο της περιοχής Val d' Oise (όπου διέμενε) το αμφισβήτησε, το δικαστήριο όμως του αναγνώρισε κοινωνική προστασία ανηλίκων, που έληξε τον περασμένο Αύγουστο.

Έτσι εντείνονται οι ανησυχίες όχι μόνο για τους μελλοντικούς πιθανούς «ψευτοανήλικους» αλλά και για τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων που θα μπορούσε να ενισχυθεί από τη σταδιακή απελευθέρωση πολλών ατόμων που καταδικάστηκαν για τρομοκρατία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM