ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι μολύνθηκαν με βακτήριο, από διαρροή σε εργοστάσιο φαρμακευτικής

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι μολύνθηκαν με βακτήριο, από διαρροή σε εργοστάσιο φαρμακευτικής Facebook Twitter
Το βακτήριο της brucella διέρρευσε πάνω σε σταγονίδια και ταξίδεψε χιλιόμετρα με τους ανέμους
0

Χιλιάδες πολίτες στη βόρεια Κίνα μολύνθηκαν από βακτήριο μετά από διαρροή αερίου σε βιοφαρμακευτική εταιρεία.

Το εργοστασιακό ατύχημα είχε σημειωθεί πέρυσι αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν μόλις αυτή την εβδομάδα τον πρώτο απολογισμό, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι. 

Η υγειονομική επιτροπή της Lanzhou, επιβεβαίωσε πως 3.245 πολίτες νόσησαν με βρουκέλλωση, ασθένεια που μεταδίδεται κυρίως από την επαφή με κοπάδια ζώων που είναι φορείς του βακτηρίου brucella. Επιπλέον 1.401 βρέθηκαν θετικοί. Προς το παρόν έχουν εξεταστεί μόνο 21.847 από τα 2,9 εκατομμύρια κατοίκων της πόλης. 

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι μολύνθηκαν με βακτήριο, από διαρροή σε εργοστάσιο φαρμακευτικής Facebook Twitter

Οι κλινικές εκδηλώσεις της βρουκέλλωσης περιλαμβάνουν συμπτώματα όπως διαλείποντα, κυματοειδή πυρετό που εκδηλώνεται κατά τις νυχτερινές ώρες και στην συνέχεια υποχωρεί. Συνοδεύεται από εφίδρωση, ανορεξία, κόπωση και απώλεια του βάρους. Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2 με 7 εβδομάδες μετά την είσοδο του μικροοργανισμού στο ανθρώπινο σώμα.


Η έξαρση προκλήθηκε από διαρροή αερίου στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας Zhongmu Lanzhou, που συνέβη μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2019. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια παρασκευής εμβολίων για ζώα. Οι υπεύθυνοι είχαν κάνει χρήση ληγμένων αντισηπτικών που σημαίνει ότι υπήρχαν ενεργά βακτήριο στο αέριο που απελευθερώθηκε.

Τα βακτήρια διαδόθηκαν με τον άνεμο πάνω σε σταγονίδια που μόλυναν χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο διάβα του αόρατου ρεύματος. Η πρώτη έξαρση είχε διαπιστωθεί τον Νοέμβριο στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών της πόλης, ακολουθώντας την ροή των ανέμων. 

Γρήγορα τα περιστατικά πολλαπλασιάστηκαν και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου τουλάχιστον 181 άτομα του ινστιτούτου είχαν μολυνθεί με βρουκέλλωση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Άλλοι ασθενείς ήταν φοιτητές και μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Lanzhou University και η έξαρση εξαπλώθηκε μέχρι και στην επαρχία Heilongjiang στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας όπου 13 περιστατικά καταγράφηκαν τον φετινό Αύγουστο. 

Στους μήνες που ακολούθησαν, επαρχιακές και δημοτικές αρχές διερεύνησαν την υπόθεση και τον Ιανουάριο ανέστειλαν τις άδειες παραγωγής του εργοστασίου για δύο εμβόλια. Τον Φεβρουάριο, η διοίκηση του εργοστασίου εξέδωσε μια δημόσια συγγνώμη, λέγοντας ότι «τιμώρησε αυστηρά» οκτώ εργαζόμενους που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για το ατύχημα. 

Την Τρίτη, η υγειονομική επιτροπή ανακοίνωσε πως 11 δημόσια νοσοκομεία θα παρέχουν δωρεάν τακτικούς ελέγχους για τους ασθενείς. Αν και δεν δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αποζημίωση που δικαιούνται οι νοσούντες, οι αρχές δεσμεύτηκαν πως θα αρχίσουν να καταβάλλονται τμηματικά από τον Οκτώβριο. 

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά σπάνια σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων και μικρόβιο μεταδίδεται κυρίως με κατανάλωση μολυσμένων ζωικών προϊόντων, με άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα (σπανιότερα από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω μεταγγίσεων αίματος, μυελού των οστών, θηλασμό).

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM