No.1

Νέες τουρκικές Navtex για το Αιγαίο- Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, νότια της Λέσβου

Νέες τουρκικές Navtex για το Αιγαίο- Ασκήσεις με πραγματικά πυρά, νότια της Λέσβου Facebook Twitter
0

Δύο νέες Navtex εξέδωσε η Τουρκία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.

Οι τουρκικές Navtex, που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης, αφορά περιοχή μεταξύ του κόλπου της Φώκαιας και του θαλάσσιου τμήματος νότια της Λέσβου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Εκεί θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Τουρκία εξέδωσε μία ακόμη Navtex, με την οποία παρατείνει την παρουσία του ερευνητικού σκάφους Barbaros στην ανατολική Μεσόγειο, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε μεν για μια «ευκαιρία στη διπλωματία», αλλά επανέλαβε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες, μετά τις εργασίες συντήρησης.

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Να τους δούμε (σ.σ. τους Έλληνες), να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM