Κορωνοϊός: Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 30 εκατομμύρια παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 30 εκατομμύρια παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, με την πανδημία COVID-19 να μη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της.

Η Ινδία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς χαρακτηρίστηκε ως τον πιο πρόσφατο πυρήνα εξάπλωσης της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι συνδυαστικά τα περιστατικά μόλυνσης στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική αποτελούν σχεδόν το 50% των κρουσμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ημερήσια καταγραφή περιστατικών παγκοσμίως, έφτασε σε ύψη ρεκόρ κατά τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο διεθνώς, ενώ επιταχύνονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και την διάθεση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Είναι ενδεικτικό ότι τα περιστατικά νέων μολύνσεων από την COVID-19 αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ, τουλάχιστον κατά 39.332 στο συνολικό αριθμό των 6,65 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Την προηγούμενη ημέρα, τα κρούσματα είχαν καταμετρηθεί σε 6,61 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 1,147 νέους θανάτους, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 196.871 θανάτων. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί συνολικά 195.724 θάνατοι.

Την ίδια ώρα η Ινδία κατέγραψε ένα νέο αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 97.894 νέα περιστατικά μόλυνσης κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 5,12 περιστατικά μόλυνσης, ενώ η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, αναφορικά με τον αριθμό των μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ που καταγράφουν περίπου 6,6 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων που κρατήθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζει επίσης, αυξητική τάση, καθώς η χώρα αναφέρει περισσότερους από 1.000 θανάτους κάθε ημέρα, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Σήμερα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι 1.132 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί σε 83.198 θανάτους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM