Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Σάρατζ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Σάρατζ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, ανακοίνωσε απόψε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από πρωθυπουργός μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο Σάρατζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραδώσει την εξουσία σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η κυβέρνηση του Σάρατζ έχει έδρα στην Τρίπολη την ώρα που οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ελέγχουν την ανατολική Λιβύη και μεγάλο μέρος του νοτίου τμήματος της χώρας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως ότι Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι βρίσκονταν κοντά σε μια συμφωνία για τις παραμέτρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), και εκπρόσωπος του Χάφταρ, στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι, είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) υπό τον Σάρατζ ότι λειτουργεί σαν «μαριονέτα», υποστηρίζοντας ότι η πραγματική μάχη που διεξάγεται στη Λιβύη είναι μεταξύ του λαού και των «Τούρκων κατακτητών».

Η κυβέρνηση του Σάρατζ είχε δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της λεγόμενης «Πολιτικής Συμφωνίας» της Λιβύης που είχε υπογραφεί στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Ο ίδιος ο Σάρατζ κατάγεται από πλούσια οικογένεια τουρκικής καταγωγής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM