Ακάρ: Κάποιοι πρέπει να σωπάσουν- Μην γίνει η Ελλάδα «μεζές» για τα συμφέροντα άλλων

Ακάρ: Κάποιοι πρέπει να σωπάσουν- Μην γίνει η Ελλάδα «μεζές» για τα συμφέροντα άλλων Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έκανε για μία ακόμη φορά εμπρηστικές δηλώσεις, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει τον εκνευρισμό της για τα «μηνύματα» της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης.

«Για να υπάρξει αποκλιμάκωση, ορισμένοι πρέπει να σωπάσουν, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο», δήλωσε ο Ακάρ. «Εκείνοι που συνωμοτούν εναντίον της Τουρκίας θα απογοητευτούν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

«Συμβουλεύουμε τους γείτονές μας, την Ελλάδα, να μην χρησιμοποιηθούν για τα συμφέροντα άλλων χωρών, να μην γίνουν "μεζές" για αυτό τον λόγο. Τους το υπενθυμίζουμε αυτό, ελπίζουμε να το γνωρίζουμε», τόνισε ακόμη ο Ακάρ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει «δίχως νομική βάση, προκατειλημμένη και μη ρεαλιστική» την κοινή διακήρυξη της MED7, μετά τη διάσκεψη στην Κορσική.

«Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς για τα θαλάσσια όρια, που είναι κόντρα στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι. Μάλιστα υποστήριξε ότι είναι επιτακτικό, για την αποκλιμάκωση «να αποσύρει η Ελλάδα τα πολεμικά πλοία που έχει αναπτύξει κοντά στο Oruc Reis», να στηρίξει η Αθήνα την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ και να «εγκαταλείψει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και το Καστελόριζο», όπως και «να τερματίσει την αυξανόμενη πίεση στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».


Στο μεταξύ, η Τουρκία σήμερα εξέδωσε νέα NAVTEX για την ανατολική Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη δεν αφορά τις κινήσεις του Oruc Reis, αλλά δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από αύριο, Σάββατο, έως και τη Δευτέρα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM