Νιγηρία: Κρατούσαν 3 χρόνια κλειδωμένο τον γιο τους στο γκαράζ

Νιγηρία: Κρατούσαν 3 χρόνια κλειδωμένο τον γιο τους στο γκαράζ Facebook Twitter
Νιγηρία: Κρατούσαν 3 χρόνια κλειδωμένο τον γιο τους στο γκαράζ (BBC)
0

Έναν άνδρα, που ήταν κλειδωμένος στο γκαράζ των γονιών του επί τρία χρόνια, έσωσε η αστυνομία στη Νιγηρία.

Ο Ahmed Aminu, 30 ετών, εντοπίστηκε μέσα στο γκαράζ των γονιών του στην πόλη Κάνο, μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει μια τοπική ΜΚΟ για την περιπέτεια που ζούσε ο άνδρας και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία.

Ο πατέρας και η μητριά του Aminu συνελήφθησαν ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Σε ένα αποτρόπαιο βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον αδύναμο και γυμνό από τη μέση και κάτω, Aminu, να οδηγείται υποβασταζόμενος καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει, σε ένα όχημα ενώ μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με ορατά τα τραύματα στο σώμα του.

«Βρήκαμε τον Aminu σε μια τρομερή κατάσταση, ουρούσε στο ίδιο σημείο, χωρίς φαγητό και έμοιαζε έτοιμος να πεθάνει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η Haruna Ayagi, επικεφαλής της ΜΚΟ του Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αστυνομία είπε ότι ο άντρας είχε κλειδωθεί από τους γονείς του επειδή υποψιάζονταν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν κλειδωμένος τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που σώζεται ένα θύμα από φρικτές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι των γονιών του στη Νιγηρία.

Την Τετάρτη, η αστυνομία στο βορειοδυτικό κράτος του Κέμπι έσωσε ένα 10χρονο αγόρι, που ζούσε σε ένα κλουβί ζώου για δύο χρόνια. Τον είχαν κλείσει εκεί οι γονείς του.

Η Nduka Orjinmo ανταποκρίτρια του BBC στην Αμπούζα είπε ότι η βόρεια Νιγηρία έχει πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά ενώ υπάρχουν ελάχιστες κρατικά χρηματοδοτούμενες εγκαταστάσεις. Έτσι, ορισμένοι γονείς καταφεύγουν σε ανάλογες μεθόδους.

Μερικοί γονείς έχουν στείλει τα παιδιά τους με προβλήματα ναρκωτικών σε ιδιωτικά κέντρα θρησκευτικής αποκατάστασης, αλλά μερικοί από αυτούς επιλέγουν τα «σπίτια βασανιστηρίων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έρευνα του BBC το 2018 αποκάλυψε τρομακτικές συνθήκες σε ένα κέντρο στο Κάνο, όπου οι ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας ήταν αλυσοδεμένοι στο έδαφος.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ