Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί

Ινδία: Ταραχές μετά από «βλάσφημη ανάρτηση» για τον Μωάμεθ στο Facebook - Τρεις νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Indian Express
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλη της νότιας Ινδίας όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών εξαιτίας ανάρτησης στο Facebook η οποία θεωρήθηκε πως προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Το γεγονός επιβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης στην Μπενγκαλούρου. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ανάρτηση η οποία προκάλεσε το θρησκευτικό τους αίσθημα από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, αφού η χρήση δακρυγόνων και ροπάλων δεν άρκεσε για απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια, στα οποία διαδηλωτές εικονίζονται καθώς πυρπολούν περιπολικά και αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα, ενώ άλλοι συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επιτέθηκαν επίσης σε εργαζόμενους σε τοπικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν.

Το πρόσωπο που έκανε τις ανάρμοστες αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει συλληφθεί, όπως και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής, καθώς αρκετοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Καμάλ Παντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπενγκαλούρου. Στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM