Γαλλία: Διπλασιάστηκαν σχεδόν μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα του κορωνοϊού

Γαλλία: Διπλασιάστηκαν σχεδόν μέσα σε 24 ώρες τα κρούσματα του κορωνοϊού Facebook Twitter
Γαλλία: Διπλασιάστηκαν σχεδόν σε 24 ώρες τα κρούσματα του κορωνοϊού - Έφτασαν τα 1.397 σήμερα (EPA)
0

Σχεδόν διπλάσια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο στη Γαλλία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 1.397 νέα κρούσματα, από 785 που είχαν καταγραφεί χθες. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι καταγράφηκαν άλλοι 15 θάνατοι σε νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και συνολικά, τα θύματα ανέρχονται σε 30.354.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων σε νοσοκομεία μειώνεται σταδιακά, μολονότι την Δευτέρα, για πρώτη φορά μετά από δυόμισι μήνες, παρουσίαζε αυξητικές τάσεις.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.418 νέα κρούσματα της Covid-19, πολύ λιγότερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας.

Αθροιστικά, οι μολύνσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα θετικά αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που έχουν ήδη αναρρώσει, έχουν φτάσει τις 326.612.

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν πεθάνει στην Ισπανία 64 άνθρωποι από τον νέο κορωνοϊό. Συνολικά, οι νεκροί ξεπερνούν τους 28.500 στη χώρα.

Αφότου κατάργησε την πανεθνική καραντίνα, η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Συρροές κρουσμάτων καταγράφονται σε πολυπληθείς περιοχές, όπως στη Μαδρίτη και την Καταλονία.

Πάντως τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα ήταν σημαντικά λιγότερα συγκριτικά με τα 1.895 της περασμένης Παρασκευής.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM