Φιλιππίνες: Εκατομμύρια κάτοικοι ξανά σε καραντίνα από σήμερα

Φιλιππίνες: Εκατομμύρια κάτοικοι ξανά σε καραντίνα από σήμερα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Εκατομμύρια άνθρωποι στις Φιλιππίνες ξανά μπαίνουν σήμερα σε καραντίνα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι η  συνεχιζόμενη αύξηση στα κρούσματα, θα μπορούσε να ωθήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε κατάρρευση.

Οι οδηγίες για την καραντίνα ισχύουν από σήμερα και για δύο εβδομάδες τόσο στη Μανίλα, όσο και σε τέσσερις γειτονικές επαρχίες  στο νησί Λουζον. Στο μεταξύ η χώρα μόλις επέστρεψε από ένα πολύ αυστηρό lockdown τον Ιούνιο.

Φιλιππίνες: Εκατομμύρια κάτοικοι ξανά σε καραντίνα από σήμερα Facebook Twitter
EPA

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την πενταπλάσια αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που τώρα ξεπερνούν τα 100.000.

Το lockdown προβλέπει την παραμονή στο σπίτι για τους κατοίκους με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπεται η έξοδος μόνο για την αγορά απαραίτητων αγαθών και την άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους και οι εσωτερικές πτήσεις σταμάτησαν, ενώ τα εστιατόρια περιορίζονται μόνο σε παροχές takeaway.

Το νέο lockdown αποφασίστηκε το Σάββατο, όταν ιατρικοί σύλλογοι κάλεσαν τον Πρόεδρο, Rodrigo Duterte, να επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Την Κυριακή οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω 5.000. Σε ορισμένες περιοχές αναφέρεται ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να δεχτούν τον όγκο των ασθενών.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το lockdown θα δώσει στους ιατρούς ένα σεβαστό χρονικό περιθώριο για να αντιμετωπίσουν την έξαρση του ιού.

«Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι»


Έχοντας στη διάθεσή τους μόλις μια ημέρα πριν την εφαρμογή του lockdown, πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην πρωτεύουσα χωρίς να προλαβαίνουν να επιστρέψουν σπίτια τους.

«Δεν έχουμε χρήματα. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το αεροδρόμιο, δεν έχουμε συγγενείς εδώ», δήλωσε ο Ruel Damaso, 36χρονος εργάτης οικοδομών, στο AFP. Προσπαθώ να επιστρέψω στην πόλη Zamboanga.

Σε άλλες περιοχές της Μανίλα, οι άνθρωποι άρχισαν να αποθηκεύουν φαγητό από νωρίς γνωρίζοντας ότι έρχεται ένα ακόμη lockdown.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με την συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM
H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Διεθνή / H Μαλαισία μιμείται την Κίνα: Ανακοίνωσε τη «διπλωματία των ουρακοτάγκων» με τους εμπορικούς της εταίρους

Η Μαλαισία θα δίνει δώρο ουρακοτάγκους στους εμπορικούς της εταίρους που αγοράζουν φοινικέλαιο - Αντιδράσεις από τη WWF και άλλες οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM