«Τελεσίγραφο» Τραμπ για το TikTok: Πώληση έως 15/09 ή «λουκέτο» στις ΗΠΑ

«Τελεσίγραφο» Τραμπ για το TikTok: Πώληση έως 15/09 ή «λουκέτο» στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

«Όρισα μια ημερομηνία γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, από την οποία δεν θα λειτουργούν πλέον στις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα κλείσει τη 15η Σεπτεμβρίου εκτός κι αν η Microsoft ή μια άλλη εταιρεία μπορέσουν να το αγοράσουν και να βρουν μια συμφωνία», συμπλήρωσε.

Σε ένα πλαίσιο πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσιγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο δίκτυο διασύνδεσης ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για στόχους παρακολούθησης. Το TikTok αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαβίβαση δεδομένων στο Πεκίνο.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ήθελε να απαγορεύσει την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο και ότι αντιτίθετο στην εξαγορά του από έναν αμερικανικό όμιλο.

Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει την TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft και ότι θα ήταν ενδεχομένως ευκολότερο εάν ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόραζε το σύνολο του TikTok παρά το 30%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM