Ιταλία: Επιστολή σχεδιαστών σε ιταλικούς οίκους - «Να αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό»

Ιταλία: Επιστολή σχεδιαστών σε ιταλικούς οίκους - «Να αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό» Facebook Twitter
EPA
0

Οι ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της μόδας πρέπει να αναλάβουν δράση ενάντια στον ρατσισμό, αναφέρουν σε επιστολή τους μαύροι σχεδιαστές της Ιταλίας.

Οι μαύροι σχεδιαστές μόδας στην Ιταλία κάλεσαν τους Gucci, Prada και Dolce & Gabbana να δεσμευτούν για την εξάλειψη του ρατσισμού στη βιομηχανία της μόδας της χώρας, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι δίνουν προτεραιότητα μόνο σε εντυπωσιακές χειρονομίες υποστήριξης του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ, αλλά δεν κάνουν κάτι για το ζήτημα στην Ιταλία.

Με επιστολή τους οι σχεδιαστές Stella Jean και Edward Buchanan, με τίτλο « Black Lives Matter στην ιταλική μόδα;», ζητούν από τους Ιταλούς «κολοσσούς» της μόδας να εκπονήσουν ένα σχέδιο με πρωτοβουλίες και πιο ουσιαστικές προτάσεις αντί της συμβολικής προσέγγισης που έχουν μέχρι σήμερα και δεν φαίνεται να συμβάλλει τόσο στον στόχο.

Ας σηκωθούμε από τα τραπέζια όπου μιλάμε για την ποικιλομορφία και τις θεωρίες της πολυπολιτισμικότητας και ας αναλάβουμε αληθινή δράση, αληθινή συνεργασία, αναφέρει η επιστολή. «Μόνο αυτό θα διασφαλίσει ότι όλες οι πηγές  έμπνευσής μας θα μετατραπούν σε ενεργούς παράγοντες πραγματικής αλλαγής».

Μιλώντας στον Guardian τον Ιούνιο, ο Buchanan είπε ότι τα περιστατικά ρατσισμού συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ιταλία. Αναγνωρισμένη ως η πρώτη μαύρη Ιταλίδα σχεδιάστρια, η Stella Jean ζει και εργάζεται στη Ρώμη και θεωρείται το πουλέν του Giorgio Armani. Η ίδια πήρε θέση όταν οι επιθέσεις εναντίον μαύρων έγιναν πιο συχνές.

«Κατά την τελευταία εβδομάδα μόδας του Μιλάνου αποφάσισα να μην παρουσιάσω τη συλλογή μου, καθώς το φυλετικό ζήτημα στην Ιταλία δεν ήταν πλέον αποδεκτό», λέει. «Δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή και να κάνω μια επίδειξη μόδας, σαν να μην συνέβαινε τίποτα σοβαρό».

Η Jean μιλάει για «ακραία κόπωση» γύρω από την αποδοχή του ρατσισμού στην Ιταλία. «Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη συνεχή άρνηση» επισημαίνει.

Η Jean είπε ότι ο ρατσισμός στην ιταλική μόδα εξακολουθεί να είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. «Γνωρίζω καλά ότι ο ρατσισμός είναι ένα από τα πιο άβολα θέματα στην Ιταλία», είπε. «Αλλά πιστέψτε με, το θέμα δεν είναι λιγότερο άβολο από το να είναι η πρώτη μαύρη σχεδιάστρια στην Ιταλία. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να λύσουμε το ζήτημα είναι να το αναγνωρίσουμε». Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι ορισμένες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ έως την επόμενη Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM