Ιταλία: Επιστολή σχεδιαστών σε ιταλικούς οίκους - «Να αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό»

Ιταλία: Επιστολή σχεδιαστών σε ιταλικούς οίκους - «Να αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό» Facebook Twitter
EPA
0

Οι ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της μόδας πρέπει να αναλάβουν δράση ενάντια στον ρατσισμό, αναφέρουν σε επιστολή τους μαύροι σχεδιαστές της Ιταλίας.

Οι μαύροι σχεδιαστές μόδας στην Ιταλία κάλεσαν τους Gucci, Prada και Dolce & Gabbana να δεσμευτούν για την εξάλειψη του ρατσισμού στη βιομηχανία της μόδας της χώρας, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι δίνουν προτεραιότητα μόνο σε εντυπωσιακές χειρονομίες υποστήριξης του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ, αλλά δεν κάνουν κάτι για το ζήτημα στην Ιταλία.

Με επιστολή τους οι σχεδιαστές Stella Jean και Edward Buchanan, με τίτλο « Black Lives Matter στην ιταλική μόδα;», ζητούν από τους Ιταλούς «κολοσσούς» της μόδας να εκπονήσουν ένα σχέδιο με πρωτοβουλίες και πιο ουσιαστικές προτάσεις αντί της συμβολικής προσέγγισης που έχουν μέχρι σήμερα και δεν φαίνεται να συμβάλλει τόσο στον στόχο.

Ας σηκωθούμε από τα τραπέζια όπου μιλάμε για την ποικιλομορφία και τις θεωρίες της πολυπολιτισμικότητας και ας αναλάβουμε αληθινή δράση, αληθινή συνεργασία, αναφέρει η επιστολή. «Μόνο αυτό θα διασφαλίσει ότι όλες οι πηγές  έμπνευσής μας θα μετατραπούν σε ενεργούς παράγοντες πραγματικής αλλαγής».

Μιλώντας στον Guardian τον Ιούνιο, ο Buchanan είπε ότι τα περιστατικά ρατσισμού συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ιταλία. Αναγνωρισμένη ως η πρώτη μαύρη Ιταλίδα σχεδιάστρια, η Stella Jean ζει και εργάζεται στη Ρώμη και θεωρείται το πουλέν του Giorgio Armani. Η ίδια πήρε θέση όταν οι επιθέσεις εναντίον μαύρων έγιναν πιο συχνές.

«Κατά την τελευταία εβδομάδα μόδας του Μιλάνου αποφάσισα να μην παρουσιάσω τη συλλογή μου, καθώς το φυλετικό ζήτημα στην Ιταλία δεν ήταν πλέον αποδεκτό», λέει. «Δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή και να κάνω μια επίδειξη μόδας, σαν να μην συνέβαινε τίποτα σοβαρό».

Η Jean μιλάει για «ακραία κόπωση» γύρω από την αποδοχή του ρατσισμού στην Ιταλία. «Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη συνεχή άρνηση» επισημαίνει.

Η Jean είπε ότι ο ρατσισμός στην ιταλική μόδα εξακολουθεί να είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. «Γνωρίζω καλά ότι ο ρατσισμός είναι ένα από τα πιο άβολα θέματα στην Ιταλία», είπε. «Αλλά πιστέψτε με, το θέμα δεν είναι λιγότερο άβολο από το να είναι η πρώτη μαύρη σχεδιάστρια στην Ιταλία. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να λύσουμε το ζήτημα είναι να το αναγνωρίσουμε». Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι ορισμένες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ έως την επόμενη Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM