Ολλανδία: Υποχρεωτική η μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ - Από τις 5 Αυγούστου

Ολλανδία: Υποχρεωτική η μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ - Από τις 5 Αυγούστου Facebook Twitter
Ολλανδία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε μέρη του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ - Από τις 5 Αυγούστου (EPA)
0

Οι επισκέπτες σε διάφορους δημόσιους χώρους του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ στην Ολλανδία θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μη ιατρικές μάσκες προσώπου από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές της χώρας.

Όπως αποφάσισαν οι τοπικές Περιφέρειες Ασφαλείας των Άμστερνταμ-Άμστελλαντ και Ρότερνταμ-Ριχόνμοντ πλέον σε αρκετές περιοχές η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Η απόφαση είχε γίνει όλο και πιο πιθανή αφού το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε να επιτρέψει στις 25 Περιφέρειες Ασφαλείας στη χώρα να προχωρήσουν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τοπικό επίπεδο έπειτα από συντονισμό με τους δημάρχους των πόλεων, ως έναν τρόπο μείωσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Στο Άμστερνταμ, όλοι όσοι είναι 13 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν μάσκα στο De Wallen, το τμήμα της πόλης που περιλαμβάνει την περιοχή των Red Lights καθώς και τους εμπορικούς δρόμους Kalverstraat και Nieuwendijk στο κέντρο.

Το ίδιο ισχύει και για τις κεντρικές εμπορικές περιοχές του Ρότερνταμ, συμπεριλαμβανομένων των Coolsingel, Lijnbaan, Meent και Nieuwe Binnenwegplein.

Περιλαμβάνονται επίσης τα κλειστά εμπορικά κέντρα Alexandrium και Zuidplein, καθώς και οι αγορές στο Afrikaanderplein, De Binnenrotte και Visserijplein.

Ίδια απόφαση και για τα De Binnenhof και Keizerswaard.

Ο κανόνας και στις δύο πόλεις θα είναι υποχρεωτικός για όλους στους δρόμους και στα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές, αλλά όχι για επιχειρήσεις όπου υπάρχουν ήδη εθνικές οδηγίες για τον χειρισμό ζητημάτων κοινωνικής απόστασης, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια, μπαρ και μουσεία.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να διατηρήσουν μια φυσική απόσταση 1,5 μέτρων εκτός από το να φορούν τις μάσκες.

«Οι επιχειρηματίες έχουν επίσης ευθύνη να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες», ανέφερε η Περιφέρεια Αμστερνταμ-Άμστελλαντ.

Όσοι παραβιάζουν τον κανόνα στο Ρότερνταμ ενδέχεται να υπόκεινται σε οικονομικό πρόστιμο, αλλά το ποσό δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Στους δρόμους και τα εμπορικά κέντρα της πόλης, ο κανόνας ισχύει από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ. κάθε μέρα.

Και οι δύο πόλεις δήλωσαν ότι θα αρχίσουν γρήγορα να ενημερώνουν τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους επισκέπτες για τις επικείμενες αλλαγές των κανόνων.

Το Ρότερνταμ θα διανείμει δωρεάν μάσκες στο κοινό σε αυτούς τους τομείς την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο. Το Άμστερνταμ είπε ότι θα μοιράσει επίσης δωρεάν μάσκες, αλλά δεν διευκρίνισε πότε.

Με πληροφορίες του nltimes.nl

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ