Apple, Amazon, Facebook και Google κατηγορούνται για κατάχρηση δύναμης

Apple, Amazon, Facebook και Google κατηγορούνται για κατάχρηση δύναμης Facebook Twitter
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Τιμ Κουκ της Apple,ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Σούνταρ Πιτσάι της Google: oι τέσσερις ισχυροί της τεχνολογίας, αντιμέτωποι με κατηγορίες για την δύναμή τους έναντι των ανταγωνιστών
0

Οι επικεφαλής των κορυφαίων κολοσσών τεχνολογίας στον κόσμο εμφανίστηκαν ενώπιον των νομοθετικών οργάνων της Ουάσινγκτον για να υπερασπιστούν τις εταιρείες τους απέναντι σε ισχυρισμούς ότι κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους εναντίον των ανταγωνιστών τους.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon δήλωσε ότι ο κόσμος «χρειάζεται μεγάλες» εταιρείες, ενώ οι επικεφαλής του Facebook, της Apple και της Google υποστήριξαν ότι οι εταιρείες τους ώθησαν την καινοτομία. Η ακρόαση έγινε καθώς οι νομοθέτες εξετάζουν αυστηρότερες ρυθμίσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι ανταγωνισμού.

Οι Δημοκρατικοί πίεσαν τις εταιρίες για θέματα ανταγωνισμού, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίστηκαν να ανησυχούν περισσότερο για το πώς διαχειρίζονται τις πληροφορίες και αν περιθωριοποιούν τις συντηρητικές απόψεις.

Ο Ντέιβιντ Σίσιλιν, ο Δημοκρατικός που ηγείται της επιτροπής του Κογκρέσου που διεξήγαγε την ακρόαση, δήλωσε ότι μια διετής έρευνα από τους νομοθέτες έδειξε ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες είχαν «ασκήσει τη δύναμή τους με καταστροφικούς, επιβλαβείς τρόπους για να επεκταθούν». Είπε ότι ήταν πεπεισμένος ότι οι εταιρείες ήταν μονοπώλια και ζήτησε δράση. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Σούνταρ Πιτσάι της Google και ο Τιμ Κουκ της Apple επέμειναν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα παράνομο και τόνισαν τις αμερικανικές ρίζες και αξίες των εταιρειών τους. Εμφανιζόμενοι μέσω βίντεο, όλοι υπερασπίστηκαν τις εταιρείες τους, λέγοντας ότι τα προϊόντα τους βοήθησαν τις μικρότερες επιχειρήσεις και παρέμειναν ευάλωτα στον ανταγωνισμό από τους νεοεισερχόμενους.

Ποιες είναι οι βασικές ενστάσεις για τους κολοσσούς

Κατά την ακρόαση, οι νομοθέτες κατηγόρησαν την Google ότι έχει κλέψει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από μικρότερες εταιρείες, όπως η Yelp, προκειμένου να διατηρήσει τους χρήστες στις δικές της ιστοσελίδες. Η μεταχείριση των πωλητών της Amazon στον ιστότοπό της, η απόκτηση ανταγωνιστών από το Facebook, όπως η περίπτωση του Instagram, και το κατάστημα εφαρμογών της Apple, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο.

Σε απάντηση των ισχυρισμών ότι η Google είχε κλέψει περιεχόμενο, ο Πιτσάι δήλωσε ότι η εταιρεία διατηρεί το «υψηλότερο επίπεδο» Ο Σίσιλιν είπε ότι η Amazon είχε μια εγγενή σύγκρουση συμφερόντων καθώς φιλοξενεί πωλητές και ανταγωνίζεται τους προσφέροντας παρόμοια προϊόντα. Τέτοια πρακτική έχει επίσης εξεταστεί από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε. «Ο διπλός ρόλος της Amazon ... είναι θεμελιωδώς αντιανταγωνιστικός και το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση», είπε. Ωστόσο, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι υπέδειξαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να χωρίσουν τις εταιρείες ή να αναθεωρήσουν σημαντικά τους νόμους περί ανταγωνισμού των ΗΠΑ, με ένα μέλος της επιτροπής να λέει «το μεγάλο δεν είναι εγγενώς κακό».

Ο δηλωμένος σκοπός της ακρόασης ήταν να εξεταστεί κατά πόσον οι υφιστάμενοι νόμοι παρέχουν επαρκή ρύθμιση της διακρατικής τεχνολογίας Goliaths. Η πραγματικότητα, ωστόσο, ήταν ότι η διαδικασία - με κάθε μέλος της επιτροπής να έχει πέντε λεπτά για να μιλήσει - ήταν πολύ πιο έντονη, καθώς οι εταιρικοί διευθυντές αντιμετώπισαν κριτική από κάθε κατεύθυνση, σχολιάζει ο συντάκτης του BBC.

Οι δημοκράτες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι εταιρείες κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους σε μειονεκτική θέση των ανταγωνιστών τους ή τις εξαγοράζουν εξ ολοκλήρου. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τις εταιρίες για ανεπαρκή πατριωτισμό και ότι ήταν πολύ άνετοι με τους Κινέζους.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν οργή για το πώς οι εταιρείες διαχειρίζονται το λόγο και την έκφραση στις πλατφόρμες τους και πως δεν σημείωσαν πρόοδο στην αφαίρεση ρητορικής μίσους και ψευδών πληροφοριών, ανέφεραν οι Δημοκρατικοί.  Κατά τον ίδιο αναλυτή του BBC, ενώ όλοι οι πολιτικοί φάνηκαν να συμφωνούν ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ήταν ένα πρόβλημα, οι πιθανότητες να καταλήξουν σε οποιοδήποτε είδος λύσης φαίνεται απίθανη.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM