Κινέζος καθηγητής Μικροβιολογίας κατηγορεί τις αρχές της Γουχάν για συγκάλυψη της πανδημίας

Κινέζος καθηγητής Μικροβιολογίας κατηγορεί τις αρχές της Γουχάν για συγκάλυψη της πανδημίας Facebook Twitter
Ο καθηγητής Kwok-Yung Yuen διάγνωσε πρώιμα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα
0

Ένας γιατρός και καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ κατηγορεί τις αρχές στη Γουχάν ότι συγκάλυψαν την πανδημία.

Ο καθηγητής Kwok-Yung Yuen, που διάγνωσε πρώιμα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα είπε στο BBC ότι πιστεύει πως οι τοπικοί αξιωματούχοι κάλυψαν το μέγεθος της αρχικής επιδημίας.

Ο ίδιος βοήθησε στη διερεύνηση της πανδημίας στην πόλη Γουχάν της Κίνας και λέει ότι τα «φυσικά» στοιχεία, οι απτές αποδείξεις καταστράφηκαν και ενώ η απάντηση των αρχών στα κλινικά ευρήματα ήταν αργή.

«Όταν πήγαμε στο σούπερ μάρκετ στην κεντρική αγορά της Γουχάν, φυσικά, δεν υπήρχε τίποτα να δούμε γιατί η αγορά ήταν ήδη καθαρή.

Έτσι, μπορείτε να αντιληφθείτε ότι η σκηνή του εγκλήματος έχει ήδη διαταραχθεί επειδή το σούπερ μάρκετ καθαρίστηκε, άρα δεν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποια εστία που φιλοξενεί και μεταδίδει τον ιό στον άνθρωπο», δήλωσε ο καθηγητής Yuen.

«Υποψιάζομαι ότι έγινε κάποια συγκάλυψη από τις τοπικές αρχές της Γουχάν. Οι τοπικοί αξιωματούχοι που υποτίθεται ότι μετέδωσαν αμέσως τις πληροφορίες δεν επέτρεψαν να γίνει αυτό όσο εύκολα θα έπρεπε», πρόσθεσε.

Η Κίνα έχει επικριθεί επανειλημμένα για την αρχική της αντίδραση στο ξέσπασμα της πανδημίας και για την τιμωρία ενός γιατρού που προσπάθησε να προειδοποιήσει τους συναδέλφους για τον ιό στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σε απάντηση, η Κίνα έχει αρνηθεί ωστόσο, από την πλευρά της τις όποιες κατηγορίες της αποδίδουν για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τη σοβαρότητα της πανδημίας.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ