Τέξας: 30χρονος πέθανε έπειτα από «πάρτι κορωνοϊού»- «Έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν απάτη»

Τέξας: 30χρονος πέθανε έπειτα από «πάρτι κορωνοϊού»- «Έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν απάτη» Facebook Twitter
ΕPA
0

Ένας 30χρονος στο Τέξας πέθανε μετά τη συμμετοχή του σε «πάρτι κορωνοϊού». Ο άτυχος άνδρας πλήρωσε με τη ζωή του το γεγονός ότι πίστευε πως ο ιός είναι μια «απάτη». 

Το περιστατικό αποκάλυψε η δρ. Τζέιν Άπλμπι, επικεφαλής γιατρός σε νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο. Αποφάσισε να δημοσιοποιήσει αυτό το περιστατικό, εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, εξήγησε.

«Πριν πεθάνει ο ασθενής, κοίταξε τη νοσοκόμα και είπε "Πιστεύω ότι έκανα λάθος, νόμιζα ότι αυτό ήταν μια απάτη, αλλά δεν είναι», είπε η δρ. Τζέιν Άπλμπι. Τα «πάρτι κορωνοϊού» είναι συγκεντρώσεις που κάνει κάποιος που έχει διαγνωστεί με τον ιό, για να δει αν αυτός είναι αληθινός και να διαπιστώσει αν θα μολυνθεί κάποιος άλλος, εξήγησε η γιατρός.

 

«Δεν θέλω να είμαι κινδυνολόγος και προσπαθούμε απλά να μοιραστούμε κάποια πραγματικά παραδείγματα, για να βοηθήσουμε την κοινότητά μας να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο ιός είναι πολύ σοβαρός και μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα», τόνισε η Άπλμπι.

Η γιατρός σημείωσε ότι από εκείνους που εξετάζονται για κορωνοϊό στην περιοχή, το 22% είναι θετικοί, από το 5% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από μερικές εβδομάδες. Παράλληλα σημείωσε ότι είναι ευρύτερο το ηλικιακό φάσμα εκείνων που μολύνονται, επισημαίνοντας ότι στο νοσοκομείο της νοσηλεύονται 20άρηδες και 30άρηδες σε κρίσιμη κατάσταση.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Τέξας συνέχισε να καταγράφει ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων. Μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 8.196 νέες μολύνσεις και 80 θάνατοι. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ τόνισε ότι χρειάζεται να δοθεί εντολή για παραμονή των κατοίκων στο σπίτι τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορωνοϊού στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ. Όμως, αυτό είναι στο χέρι του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος δήλωσε ότι ένα νέο lockdown θα είναι η ύστατη επιλογή.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM