Εκπρόσωπος Χαφτάρ: «Μαριονέτα» ο Σάρατζ -Έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: «Μαριονέτα» ο Σάρατζ -Έτοιμοι για οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη Facebook Twitter
0

Την ετοιμότητα του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κοντά στη Σύρτη επεσήμανε ο εκπρόσωπος του (LNA) στρατηγός Αχμάντ Αλ Μισμάρι.

Η δήλωση ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη πόλεμο χώρα.

Ο Μισμάρι είπε ότι η πραγματική μάχη που διεξάγεται στη Λιβύη είναι μεταξύ του λαού και των «Τούρκων κατακτητών» ενώ για την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) υπό τον Σάρατζ υποστήριξε ότι «είναι μόνο μια μαριονέτα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Άγκυρα προετοιμάζει νέα επίθεση με τους συμμάχους της κατά των δυνάμεων του LNA, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της σε όλη τη δυτική Λιβύη και εξοπλίζοντας μαχητές θέλει να φτάσει στα νοτιοδυτικά.

Εξήγησε ότι βασικός στόχος της Τουρκίας είναι να φτάσει στην περιοχή Petroleum Crescent προκειμένου να ελέγξει την πιο ζωτικής σημασίας πλουτοπαραγωγική πηγή της Λιβύης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM