O Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup

O Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup Facebook Twitter
0

O Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη πριν από λίγο νέος Πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου θα αντικαταστήσει τον Μάριο Σεντένο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Βρυξελλών. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους.

Aπό το δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM