Αγνοείται ο δήμαρχος της Σεούλ - Έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του

Αγνοείται ο δήμαρχος της Σεούλ - Έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Facebook Twitter
Αγνοείται ο δήμαρχος της Σεούλ- Έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του (EPA)
0

Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δημάρχου της Σεούλ, ο οποίος αγνοείται σύμφωνα με αναφορά της κόρης του στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν επίσημα ότι αναζητούν τον δήμαρχο Park Won-Soon. Το τελευταίο σήμα του κινητού του εντοπίστηκε στην περιοχή του Sungbuk της Σεούλ και έκτοτε το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο.

Η κόρη του κάλεσε την αστυνομία το πρωί της Πέμπτης και είπε ότι ο πατέρας της αγνοείται, ανέφεραν οι αστυνομικοί, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία τους επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν με τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα.

Δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η κόρη του Park είπε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της άφησε ένα μήνυμα που έμοιαζε με διαθήκη, πριν φύγει από το σπίτι τους.

Ο Kim Ji-hyeong, αξιωματούχος της μητροπολιτικής κυβέρνησης της Σεούλ, επιβεβαίωσε ότι ο Park δεν εμφανίστηκε για δουλειά την Πέμπτη λόγω απροσδιόριστων λόγων και ακύρωσε όλο το πρόγραμμά του, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με αξιωματούχο του Προέδρου στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Σεούλ.

Ο Park εξελέγη δήμαρχος της Σεούλ το 2011 και έγινε ο πρώτος δήμαρχος της πόλης που ψηφίστηκε για τρίτη θητεία τον περασμένο Ιούνιο.

Μέλος του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του Προέδρου Moon Jae-in, ο Park θεωρείτο πιθανός διάδοχος για τον προεδρικό θώκο για τους φιλελεύθερους στις εκλογές του 2022.

Ο Park καθιερώθηκε ως σκληρός αντίπαλος του πρώην συντηρητικού προέδρου Park Geun-hye και υποστήριξε ανοιχτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης στα τέλη του 2016 και του 2017, ζητώντας την απομάκρυνσή της διεφθαρμένης κυβέρνησης.

Ο Park Geun-hye απομακρύνθηκε επίσημα από το αξίωμα του, τον Μάρτιο του 2017 και επί του παρόντος εκτίει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία και άλλες κατηγορίες.

Με πληροφορίες του ABC/Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ