Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού

Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μια από τις σημαντικότερες ετήσιες διοργανώσεις στην πόλη, ματαιώθηκε για φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εν μέσω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού διασποράς του ιού στη Νέα Υόρκη, οι διοργανωτές αλλά και οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν πως ο κίνδυνος διεξαγωγής ενός αγώνα με πάνω από 50.000 συμμετέχοντες, είναι πολύ υψηλός.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός που προσελκύει πάνω από 50.000 δρομείς, 10.000 εθελοντές και περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες, θα γιόρταζε φέτος τον Νοέμβριο τον μισό αιώνα ζωής του.

Οι τοπικοί άρχοντες και οι New York Road Runners, που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του αγώνα, αποφάσισαν να συντονιστούν με τις οδηγίες των ειδικών που προειδοποιούν πως τέτοιου είδους μαζικές συγκεντρώσεις, ιδίως εκείνες που προσελκύουν κόσμο από ολόκληρο τον κόσμο, παραμένουν εξόχως επικίνδυνες, τουλάχιστον έως ότου αναπτυχθεί θεραπεία ή εμβόλιο ευρείας κυκλοφορίας για την Covid-19.

Ακυρώθηκε ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού αυτό το φθινόπωρο. Και ενώ τα ποσοστά κρουσμάτων στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης καταγράφουν μείωση, σε τουλάχιστον 26 πολιτείες σημειώθηκε αύξηση των θετικών στον ιό περιστατικών το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Michael Capiraso, τον επικεφαλής της διοργάνωσης, αποφασίστηκε η έγκαιρη ακύρωση του μαραθωνίου ώστε να μη χρειαστεί να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την διοργάνωσή του.

«Υπήρχαν ελπίδες, αλλά αυτές μετατράπηκαν σε αβεβαιότητα και δεδομένων των όσων έχουμε βιώσει τους τελευταίους μήνες, αυτή η απόφαση ήταν πραγματικά μονόδρομος» εξήγησε ο ίδιος.

Οι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το φετινό μαραθώνιο θα έχουν τη δυνατότητα επιστρφοής των χρημάτων τους ή μεταφοράς της συμμετοχής τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM