Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Σκαρφαλώνουν πάνω από το συρματόπλεγμα, αγνοώντας τα σήματα περί «ιδιωτικής ιδιοκτησίας», για να βγάλουν σε γκρεμό ύψους 50 μέτρων την τέλεια φωτογραφία για το Instagram.

Το φαινόμενο με τους ολοένα και περισσότερους χρήστες των social media, που φωτογραφίζονται στις φυσικές «πισίνες υπερχείλισης» σε γκρεμό πάνω από παραλία της Νέας Ζηλανδίας, έχει λάβει σχεδόν διαστάσεις μάστιγας, με τους ιδιοκτήτες της διαρκώς καταπατηθείσας ιδιωτικής περιοχής να μην κρύβουν τη δυσφορία τους.

«Έχουμε πια βαρεθεί» λέει απηυδισμένος ο Μπαζ Κρόνφελντ, της οικογένειας που έχει στην ιδιοκτησία της τρία οικόπεδα στην παραλία Anawhata, 50 χιλιόμετρα έξω από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Από το οικόπεδο των Κρόνφελντ, η θέα προς την άγρια, παρθένα και μονακική Αναγουάτα, είναι -δυστυχώς για τους Κρόνφελντ- μαγική, μια από τις ωραιότερες στη χώρα, με αποτέλεσμα οι «κυνηγοί» της τέλειας φωτογραφίας να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, να βρωμίζουν τα νερά και να καταπατούν ξένη περιουσία για περισσότερα λάικ στο Instagram.

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter

«Αν πέσουν από τον γκρεμό των 50 μέτρων, δεν θα ζήσουν. Είναι εκπληκτικό το ότι δεν έχει συμβεί κάποιο δυστύχημα έως τώρα» ομολογή ο Κρόνφελντ, προσθέτοντας πως οι επισκέπτες συχνά καταναλώνουν αλκοόλ στα νερά της φυσικής πισίνας, που αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο ατυχήματος.

Οι Κρόνφελντ αγόρασαν το οικόπεδο το 1926 και το χώρισαν σε τρία κομμάτια. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια το μέρος ήταν ήσυχο, όμως ξαφνικά, όπως παραδέχεται ο ιδιοκτήτης στον Guardian, άρχισε να δέχεται ασυνήθιστα υψηλό αριθμό επισκεπτών.

Instagrammers αψηφούν τον κίνδυνο για την τέλεια φωτογραφία - Σε γκρεμό 50 μ. στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter

Πολλοί από τους «καταπατητές» Instagrammers δεν κρύβουν τη δράση τους: «Άξιζε την καταπάτηση» γράφει μια γυναίκα στο λογαριασμό της. «Ένα από τα ωραιότερα μέρη όπου έχω ουρήσει» γράφει ένας νεαρός συνοδεύοντας τη φωτογραφία του στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Κρόνφελντ, οι επισκέπτες φτάνουν τους 30 - 40. Κάποιοι απλώς απολαμβάνουν και φωτογραφίζουν τη θέα, άλλοι πίνουν, άλλοι κάνουν σεξ και πολλοί θυμώνουν όταν τους διώχνουν.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM