Greenpeace: 1,4 δισ. δολάρια η περιβαλλοντική ζημιά από τη διαρροή πετρελαίου στην Αρκτική

Greenpeace: 1,4 δισ. δολάρια η περιβαλλοντική ζημιά από τη διαρροή πετρελαίου στην Αρκτική Facebook Twitter
EPA
0

Σε 1,4 δισ. δολάρια εκτίμησε η Greenpeace ότι ανέρχεται η περιβαλλοντική ζημιά στα ύδατα της Αρκτικής, από την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου.

Στις 29 Μαΐου υποχώρησε ο πυθμένας μιας τεράστιας δεξαμενής, στις εγκαταστάσεις του θερμοηλεκτρικού σταθμού της πόλης Νορίλσκ, στη Ρωσία, με συνέπεια να σημειωθεί διαρροή 21.000 τόνων πετρελαίου. Ένα περιστατικό που η Greenpeace το συνέκρινε με την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα που είχε προκαλέσει το Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Τσουπρόφ, ακτιβιστή της Greenpeace, η ζημιά στους υδάτινους πόρους ανέρχονται σε 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια και το ποσό είναι τόσο μεγάλο εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης των αρχών, συμπλήρωσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για επιχείρηση απορρύπανσης άνευ προηγουμένου για τη Ρωσία. «Η Ρωσία δεν είχε μέχρι σήμερα εμπειρία σε καθαρισμό τόσο μεγάλης ρύπανσης υδάτων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Θα απαιτηθούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα των νερών, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία αλιείας. Η αρχή για την προστασία του περιβάλλοντος θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για τη ζημιά έως την 1η Ιουλίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς που έχουν αναλάβει την επιχείρηση απορρύπανσης να μην επιχειρήσουν να εξαλείψουν «βιαστικά» τις επιπτώσεις από τη διαρροή, αλλά να αποκαταστήσουν στο βαθμό που είναι δυνατόν το οικοσύστημα, καθώς πρόκειται όπως είπε για την «πολύ εύθραυστη φύση της Αρκτικής ζώνης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM