Περιμένοντας τον Ερντογάν

Περιμένοντας τον Ερντογάν Facebook Twitter
1

Στην πλατεία Ταξίμ, οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει και περνούν την ώρα τους, μέχρι την επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  παίζοντας μουσική.

Τα μηνύματα συμπαράστασης πολλαπλασιάζονται και οι περαστικοί κοντοστέκονται για να διαβάσουν μερικά από αυτά.

Όσο τα λεπτά κυλούν αντίστροφα, η ηρεμία έχει αποκτήσει το χαρακτήρα μίας προσωρινής κατάστασης κι αντικαθίσταται σταδιακά από την αγωνία για το τί μέλλει γενέσθαι.

«Τηρούμε στάση αναμονής. Όλοι περιμένουν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Αλλά και πάλι δεν το γνωρίζουμε. Ίσως όταν επιστρέψει, να αρχίσει ένας πόλεμος. Να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και υδροβολείς. Αστυνομικοί καταφθάνουν διαρκώς. Δεν ξέρουμε τί θα συμβεί. Απλά περιμένουμε κι ελπίζουμε να συμβούν καλά πράγματα» λέει ο Σανέμ Μπαρίς Ουνσάλ, ένας από τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ.

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα η είκονα την περασμένη νύχτα δεν διέφερε σε τίποτα απ' όλες τις προηγούμενες.

Η αστυνομία επενέβη για πολλοστή φορά δυναμικά κι αποφασιστικά, για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του στο Μαρόκο και βρίσκεται στην Τυνησία, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Βόρεια Αφρική.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΕΝ ΑΜ ΕΝ

Διεθνή / Κίνα: Απαγόρευσαν σε συγγενείς θυμάτων της Τιέν αν μεν, να επισκεφθούν τους τάφους τους

Οι κινεζικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να σβήσουν κάθε δημόσια αναφορά στην αιματηρή καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος της πλατείας Τιενανμέν, 37 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1989
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Διεθνή / Έτοιμη η Κούβα «για τα χειρότερα»: «Οι ΗΠΑ θέλουν σύγκρουση, διαστροφική η κυβέρνηση των Γιάνκηδων»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «θα μπορούσαμε να έχουμε τρομερά τουριστικά συγκροτήματα» στην Κούβα, επαναλαμβάνοντας πως θα «ασχοληθεί» με τη χώρα αφού «τελειώσει» με το Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια