Μεξικό: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για τον θάνατο άνδρα μετά τη σύλληψή του

Μεξικό: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για τον θάνατο άνδρα μετά τη σύλληψή του Facebook Twitter
EPA
0

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την υπόθεση ενός άνδρα που πέθανε μετά τη σύλληψή του.

Ο Τζιοβάνι Λόπεζ συνελήφθη από την αστυνομία στις αρχές Μαΐου. Η σύλληψη φέρεται να έγινε επειδή δεν φορούσε μάσκα, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Όμως, σύμφωνα με το BBC, υπέκυψε από τα τραύματά του ενώ ήταν υπό κράτηση.

Όταν οι συγγενείς του πήγαν στο αστυνομικό τμήμα να τον βρουν, τους είπαν ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί, βρήκαν το άψυχο σώμα του. Είχε μια σφαίρα στο πόδι, ενώ η νεκροψία αποκάλυψε ότι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι.

Την Πέμπτη στη Γκουανταλαχάρα υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις και ταραχές. Κάποιοι από τους διαδηλωτές βανδάλισαν κτίρια και πυρπόλησαν αρκετά περιπολικά, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

 

Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ένας μασκοφόρος διαδηλωτές ρίχνει βενζίνη σε αστυνομικό και στη συνέχεια τον πυρπολεί.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Χαλίσκο, Ενρίνκε Αλφάρο, δήλωσε ότι 6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας που πυρπολήθηκε, ενώ 24 άνθρωποι συνελήφθησαν. Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό που πυροδότησε τις διαδηλώσεις, αρνήθηκε ότι ο Λόπεζ συνελήφθη επειδή δεν φορούσε μάσκα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM