«Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εκ μέρους όλων των αρχηγών των τμημάτων της χώρας: παρακαλώ αν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις. κράτα το στόμα του κλειστό».

 

Ο Αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Art Acevedo, σχολίασε με σκληρό τρόπο στο CNN την τακτική καταστολής που συστήνει ο Τραμπ στο ζήτημα της αντιμετώπισης των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς, προτρέποντάς τον Αμερικανό Πρόεδρο να ακολουθήσει την τακτική του Φόρεστ Γκαμπ.

 

«Δεν πρόκειται για κυριαρχία (στους διαδηλωτές)» είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας σχολιάζοντας τις προτροπές Τραμπ προς τους κυβερνήτες για την καταστολή των διαδηλώσεων.

 

«Αλλά για να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό (του κόσμου). Και ας είμαστε σαφείς, δεν θέλουμε να συγχέουμε την καλοσύνη με την αδυναμία. Δεν θέλουμε η άγνοια να καταστρέψει αυτό που καταφέραμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον.

 

Όπως και ο Φόρεστ Γκαμπ (στην ομώνυμη ταινία) «αν δεν έχεις τίποτα να πες, μην το πεις» είπε αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο.

 

«Επειδή αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε ηγεσία τώρα περισσότερο από ποτέ. Και ήρθε η ώρα να συμπεριφερθούμε με ηγετική δυναμική που αρμόζει σε Πρόεδρο όχι σαν να βρισκόμαστε στο The Apprentice (ριάλιτι που συμμετείχε ο Τραμπ). Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, αυτή είναι η πραγματική ζωή και βρίσκεται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

 

 

 

«Ζητώ από τον αμερικανικό λαό, παρακαλώ, να κάνουμε κοινό μέτωπο με την αστυνομία, ας μείνουμε ενωμένοι, ας αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και ας το μεταφέρουμε και στην εκλογική διαδικασία. Ας δώσουμε σημασία στην καρδιά (των ανθρώπων)» είπε μεταξύ άλλων προτρέποντας τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει ειρηνικά προκειμένου να μην αλλάξει ο στόχος, ο οποίος είναι η κακή τακτική κάποιων αστυνομικών, η βία και η εγκληματικότητα που συμβαίνει από πλευράς αστυνομίας.

 

«Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνομική βία αλλά με την δυσαναλογία που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα σε επίπεδο υγείας, σίτισης» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Χιούστον.

 

Με πληροφορίες από το CNN