Οργή έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο με λευκούς αστυνομικούς να απομακρύνουν με βίαιο τρόπο ένα ζευγάρι μαύρων, από ένα αυτοκίνητο.

 

Το περιστατικό, που συνέβη στην Ατλάντα των ΗΠΑ, κατέγραψε ζωντανά σε βίντεο το CBS46, που κάλυπτε τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου. Στη διάρκεια της live μετάδοσης, ένας από τους ρεπόρτερ και εικονολήπτες ξεκίνησε να τραβά μια άγρια συμπλοκή στους δρόμους, δείχνοντας αστυνομικούς να τραβούν βίαια ένα νεαρό ζευγάρι από το όχημά τους.  

 


Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές τι οδήγησε στον καβγά, αλλά το μπάνερ της είδησης στη διάρκεια του συμβάντος έγραφε: «η αστυνομία ξεκίνησε να εφαρμόζει την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ», κάτι που έκανε πολλούς να υποθέσουν πως το ζευγάρι μπήκε στο στόχαστρο απλώς επειδή βρίσκονταν εκτός σπιτιού εκείνη την ώρα- λόγος εντελώς παράλογος, αν αληθεύει.

 


Ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο τρόπος που οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση, ανοίγοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου, απαιτώντας το ζευγάρι να βγει έξω και τελικά καταλήγοντας στο τέιζερ για να τους βγάλουν με την βία, όταν αρνήθηκαν, ενώ φέρονται επίσης να έσπασαν τα τζάμια και τα λάστιχα.

 

 

 

Παρόλο που αμέσως μετά φαίνεται να τους περνούν χειροπέδες, δεν έγινε γνωστό αν τελικά το ζευγάρι συνελήφθη τελικά ή κατηγορείται για κάτι. 

 

Όπως μεταδίδει το ΤΜΖ, λίγο μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, οι δυο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν απολύθηκαν από το σώμα, ο ένας μετά από 16 χρόνια υπηρεσίας και ο άλλος από 20, ενώ την έντονη αποδοκιμασία του για το βίντεο που έγινε viral εξέφρασε και ο δήμαρχος, Λανς Μπότομ.