ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα δικαστής που ρώτησε φερόμενο θύμα βιασμού «αν έκλεισε τα πόδια του»

ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα δικαστής που ρώτησε φερόμενο θύμα βιασμού «αν έκλεισε τα πόδια του» Facebook Twitter
CNN
0

Δικαστής του Αρείου Πάγου του Νιου Τζέρσεϊ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες για πλήθος παραπτωμάτων, μεταξύ των οποίων η ερώτηση «πώς προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση» προς φερόμενο θύμα βιασμού.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η απομάκρυνση τού δικαστή Τζον Φ. Ρούσο Τζούνιορ από το Ανώτατο Δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ, με άμεση ισχύ, μετά από γραπτή καταγγελία που είχε κατατεθεί το 2018 από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ίδιας περιοχής. Η γνωμάτευση βασιζόταν σε τέσσερις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός δικαστηρίου, αλλά και προς το δικαστικό προσωπικό από το οποίο φέρεται να ζήτησε προσωπική εξυπηρέτηση.

Μία από τις καταγγελίες αφορά την ανάκριση γυναίκας, θύματος βιασμού, την οποία φέρεται να ρώτησε πώς προσπάθησε να σταματήσει τη σεξουαλική επίθεση, αν «επιχείρησε να καλύψει μέρη του σώματός της» ή «να κλείσει τα πόδια της».

«Η συμπεριφορά του παραβίασε την εμπιστοσύνη του κοινού. Ο τρόπος διαχείρισης και η ανήθικη συμπεριφορά του όχι μόνο υποβάθμισαν την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας, αλλά και επιβάρυναν τόσο τη δική του ακεραιότητα όσο και του δικαστικού σώματος. Η συνολική του στάση αντικατοπτρίζει έλλειψη ηθικής και ικανότητας να συνεχίζει να υπηρετεί το δικαστικό σώμα» τόνιζε στη γνωμοδότησή του ο Αρχιδικαστής, Στιούαρτ Ράμπνερ.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Ρούσο, προσπαθούσε να βοηθήσει τη μάρτυρα που είχε χάσει το ηθικό της κατά την αντιπαράσταση. Επιχείρησμα που απέρριψε ο Ράμπνερ λέγοντας πως η κατάθεση της γυναίκας ήταν ξεκάθαρη και πως οι «χονδροειδείς ερωτήσεις» του ήταν άσχετες.

Πέραν της καταγγελίας αυτής, η δικαστική γνωμοδότηση περιλαμβάνει και μία άλλη περί εννιάλεπτης τηλεφωνικής κλήσης μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα με εναγόμενη σε υπόθεση πατρότητας. Κάλεσε τη γυναίκα η οποία του είπε πως δεν εμφανίστηκε στη δίκη γιατί ήταν «τρομοκρατημένη». Ο δικαστής τότε ζήτησε τη διεύθυνσή της για να στείλει τη διαταγή, με τη διάδικο να αρνείται να του τη δώσει, προτείνοντας να αποσταλεί στον δικηγόρο της. «Θα σας βρούμε, κυρία μου» απείλησε ο Ρούσο, σχόλιο που στο κείμενο γνωμοδότησης ο Ράμπνερ χαρακτήρισε «ανησυχητικό» και «ενδεικτικό της δυσάρεστης ιδιοσυγκρασίας του».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM