Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο της «βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth»

Η Ρωσία κατασκευάζει το πρώτο της «βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth» Facebook Twitter
Μετά το μαχητικό stealth, το Sukhoi-57, η Ρωσία ετοιμάζει και το πρώτο της βομβαρδιστικό ίδιου τύπου (Πηγή φωτό ΕPA
0

Η Ρωσία ξεκίνησε να κατασκευάζει το πρωτότυπο για το πρώτο ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται δύο πηγές από την αμυντική βιομηχανία.

Το πρωτότυπο αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Όταν καταστεί λειτουργικό, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πλειάδα εξελιγμένων πυραύλων και βομβών, μεταξύ των οποίων υπερηχητικά όπλα. Επίσης θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, ανέφερε ακόμη το TASS.

Στην παρούσα φάση έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται η άτρακτος του αεροσκάφους, σύμφωνα με τη μία πηγή που επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η άλλη πηγή ανέφερε ότι την κατασκευή τμημάτων του θα αναλάβει ένα από τα εργοστάσια του ομίλου UAC, ενώ έχει εκπονηθεί η μελέτη με όλα τα συνοδευτικά σχέδια και έχει ξεκινήσει η τροφοδοσία με υλικά.

Το αεροσκάφος, γνωστό ως PAK DA, θα ανταγωνίζεται το αμερικανικό Β-2 στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου stealth, το οποίο μπήκε σε υπηρεσία το 1997. Η Κίνα επίσης αναπτύσσει το δικό της stealth βομβαρδιστικό, το Xian H-20.

Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος τύπου stealth. Πρόκειται για το Sukhoi-57, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 2010, αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει η μαζική παραγωγή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ